Aparat dentar ceramic

Descoperă tot ce trebuie să știi despre aparat dentar ceramic! Ortodonții clinicii Smileway din Timișoara îți oferă toate informațiile necesare: pret, indicații, riscuri și alternative.

despre aparatul dentar ceramic

Aparat dentar ceramic în Timișoara: Iată cum funcționează

Bracketii din ceramică se lipesc de dinți cu un ciment special și susțin un arc de culoare albă, fixat cu elastice transparente. Dintii se mișcă treptat, iar pacientul trebuie să meargă lunar la control pentru ajustări.

Candidatul ideal pentru un aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este ideal pentru persoanele care doresc un tratament ortodontic discret și greu de observat. De aceea, acest tip de aparat este adesea preferat de adulți.

Tratamentul ortodontic este esențial pentru a obține un zâmbet frumos și sănătos. Alegerea tipului de aparat dentar trebuie făcută în colaborare cu medicul ortodont, în funcție de necesitățile și preferințele estetice ale pacientului. Aparatul dentar ceramic oferă un echilibru între estetică și eficiență, fiind o opțiune excelentă pentru cei care doresc un tratament discret și confortabil.

Avantajele unui aparat dentar ceramic

Smilewayaparat dentar ceramicavantaje1

Dezavantajele unui aparat dentar ceramic

Durata și costul tratamentului unui aparat dentar ceramic

Durata tratamentului cu aparat dentar ceramic variază între 12 și 36 de luni, în funcție de complexitatea cazului. La clinica stomatologică Smileway din Timișoara, costul unui aparat dentar ceramic este de 3400 RON.

Smileway aparat dentar fix ceramic 1

Etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar ceramic la clinica Smileway din Timișoara.

Aparat dentar ceramic vs. metalic

Alegerea între aparatul ortodontic ceramic și cel metalic depinde de prioritățile fiecărui pacient. Dacă estetica și confortul sunt cele mai importante, aparatul ceramic poate fi cea mai bună opțiune. Pe de altă parte, dacă durabilitatea, eficiența și costul sunt prioritare, aparatul metalic poate fi mai potrivit. La clinica Smileway din Timișoara, medicul specialist ortodont vă poate ajuta să luați cea mai bună decizie în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

O alternativa mai estetica si mai eficienta: Spark Clear Aligner

Pentru un tratament ortodontic invizibil și confortabil, aparatul dentar Spark Clear Aligner este o opțiune modernă și tehnologizată.
Smilewayaparat dentar ceramicdurata1

Pentru mai multe informații despre diferitele tipuri de aparate dentare, vizitați pagina principală Aparate Dentare

Întrebări frecvente despre aparatul dentar ceramic

Un aparat ortodontic ceramic este un dispozitiv folosit pentru a alinia dinții și corecta mușcătura, realizat din material ceramic transparent sau de culoarea dintelui. Acesta oferă o opțiune estetică comparativ cu aparatele ortodontice tradiționale metalice.
Aparatele ortodontice ceramice sunt mai puțin vizibile datorită materialului transparent sau de culoarea dintelui. Cu toate acestea, sunt de obicei mai fragile și pot fi mai costisitoare decât cele metalice.
Durata tratamentului cu un aparat ortodontic ceramic este similară cu cea a unui aparat metalic, variind de la 18 luni la 3 ani, în funcție de complexitatea cazului. Ortodontul va putea oferi o estimare mai precisă după evaluarea inițială.
În primele zile după aplicarea aparatului ortodontic ceramic, este posibil să resimți disconfort și durere ușoară, care se vor diminua pe măsură ce te obișnuiești cu aparatul. Analgezicele ușoare și clătirea cu apă sărată pot ajuta la ameliorarea disconfortului.
Este esențial să periezi dinții după fiecare masă și să folosești ață dentară zilnic pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. De asemenea, trebuie să vizitezi ortodontul și dentistul regulat pentru curățări profesionale și ajustări.
Este esențial să periezi dinții după fiecare masă și să folosești ață dentară zilnic pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. De asemenea, trebuie să vizitezi ortodontul și dentistul regulat pentru curățări profesionale și ajustări.
Este esențial să periezi dinții după fiecare masă și să folosești ață dentară zilnic pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. De asemenea, trebuie să vizitezi ortodontul și dentistul regulat pentru curățări profesionale și ajustări.
Brackeții ceramici înșiși nu se pătează ușor, dar ligaturile (elasticele) pot deveni colorate în timp de la consumul de alimente și băuturi precum cafeaua, ceaiul sau vinul roșu. Ortodontul poate schimba aceste ligaturi la fiecare vizită de ajustare pentru a menține un aspect curat.

La clinica stomatologică Smileway din Timișoara, prețul unui aparat dentar ceramic este de 3400 RON, în timp ce prețul unui aparat ortodontic metalic este de 2600 RON.

Aparatele ortodontice ceramice sunt eficiente pentru majoritatea problemelor dentare, dar ortodontul va decide dacă sunt potrivite pentru cazul tău specific. În anumite situații complexe, un aparat metalic poate fi recomandat pentru durabilitate și eficiență.
Aparatele ortodontice ceramice sunt mai puțin vizibile decât cele metalice datorită culorii lor transparente sau de culoarea dintelui. Cu toate acestea, ele nu sunt complet invizibile, dar sunt o opțiune estetică mai bună pentru mulți pacienți.
Este recomandat să eviți alimentele dure, lipicioase sau crocante care pot deteriora brackeții ceramici. De asemenea, alimentele care pot păta ligaturile, cum ar fi cafeaua sau sosurile de soia, ar trebui consumate cu moderație.
Vizitele la ortodont pentru ajustări și monitorizare sunt necesare la fiecare 4-6 săptămâni. Aceste vizite asigură că tratamentul progresează corect și că orice probleme sunt abordate prompt.
Dacă un bracket ceramic se sparge sau se desprinde, trebuie să contactezi ortodontul cât mai curând posibil pentru o programare de reparație. Este important să nu lași problema netratată, deoarece poate afecta progresul tratamentului.
Aparatele ortodontice ceramice sunt, în general, considerate confortabile, deși pot provoca un disconfort inițial. Materialele ceramice sunt mai blânde cu țesuturile gingivale și buzele comparativ cu cele metalice.
Da, poți participa la activități fizice și sporturi, dar este recomandat să porți un protecție bucală pentru a preveni rănirea și deteriorarea aparatului ortodontic. Protecția bucală va proteja atât brackeții, cât și dinții.
Poate exista o ușoară afectare a vorbirii în primele zile după aplicarea aparatului ortodontic ceramic, dar majoritatea pacienților se adaptează rapid. Practica vorbirii și răbdarea vor ajuta la depășirea oricăror dificultăți inițiale.
Da, poți folosi ață dentară și periuța electrică, dar este necesar să fii mai atent și să folosești tehnici adecvate pentru a curăța în jurul brackeților și firelor. Ortodontul poate recomanda și utilizarea unui irigator bucal pentru o igienă orală optimă.
Ligaturile pentru aparatele ortodontice ceramice vin într-o varietate de culori, inclusiv transparente și de culoarea dintelui pentru un aspect mai discret. De asemenea, poți opta pentru culori mai vibrante dacă dorești să personalizezi aspectul aparatului.
Ligaturile trebuie schimbate la fiecare vizită de ajustare, adică la fiecare 4-6 săptămâni. Schimbarea regulată a ligaturilor ajută la menținerea igienei și eficienței tratamentului.
Durata purtării aparatului de contenție variază, dar este esențial să îl porți conform instrucțiunilor ortodontului pentru a menține rezultatele tratamentului. În general, se recomandă purtarea aparatului de contenție pe timp de noapte pentru o perioadă extinsă.

Dacă nu purtați contenția după îndepărtarea aparatului ortodontic, dinții dumneavoastră pot reveni la pozițiile lor inițiale, anulând rezultatele tratamentului. Contenția menține dinții în noile lor poziții până când osul și țesuturile din jur se stabilizează complet. Neglijarea purtării contenției poate duce la necesitatea unui nou tratament ortodontic în viitor.

IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024