Mini-implantul ortodontic

Mini-implanturile ortodontice, cunoscute și sub numele de mini-șuruburi sau micro-șuruburi, sunt dispozitive mici, din titaniu, utilizate în ortodonție pentru a oferi ancorare temporară în timpul tratamentului dentar. Acestea reprezintă o inovație importantă în domeniul ortodonției, oferind multiple avantaje în comparație cu metodele tradiționale de ancorare.

despre Mini-implantul ortodontic

Caracteristici și utilizări

Material și dimensiuni

Mini-implanturile sunt fabricate din titaniu, un material biocompatibil și durabil. Dimensiunile lor sunt mici, de obicei între 6 și 12 mm în lungime și 1,2 până la 2 mm în diametru, permițându-le să fie plasate în spații limitate ale cavității bucale.

Plasare

Procedura de inserare a mini-implanturilor este relativ simplă și minim invazivă. De obicei, se realizează sub anestezie locală și nu necesită o incizie chirurgicală extinsă. Implanturile sunt inserate direct în osul maxilar sau mandibular.

Utilizare

Mini-implanturile sunt utilizate pentru a oferi un punct de ancorare fix, stabil și temporar în timpul mișcărilor dentare complexe. Ele ajută la controlul și direcționarea forțelor aplicate asupra dinților, fiind esențiale pentru corectarea unor probleme ortodontice severe, cum ar fi alinierea dinților, închiderile de spații sau corecția ocluziei.

Avantaje

Precizie și control

Mini-implanturile oferă un punct de ancorare precis și stabil, permițând ortodontului să controleze mai eficient mișcările dentare. Aceasta duce la un tratament mai previzibil și mai eficient.

Reducerea timpului de tratament

Datorită ancorării eficiente, mini-implanturile pot scurta durata totală a tratamentului ortodontic. De asemenea, pot reduce necesitatea purtării dispozitivelor ortodontice externe, cum ar fi elasticele sau headgear-ul.

Confort pentru pacient

Fiind mici și ușor de plasat, mini-implanturile cauzează mai puțin disconfort și sunt mai bine tolerate de pacienți în comparație cu alte metode de ancorare.

Versatilitate

Mini-implanturile pot fi utilizate într-o varietate de situații clinice și sunt adaptabile pentru diverse tipuri de mișcări dentare. Acestea sunt utile atât în tratamentele ortodontice de rutină, cât și în cazuri complexe.

smileway Mini implantul ortodontic avantaje 1

Procedura de inserare

Inserarea unui mini-implant ortodontic implică câțiva pași esențiali:

Planificarea

Ortodontul efectuează o evaluare detaliată a cazului și decide asupra locației ideale pentru plasarea implantului.

Pregătirea

Zona unde va fi inserat implantul este curățată și anesteziată local.

Inserarea

Mini-implantul este inserat direct în os folosind un instrument special, de obicei sub ghidaj radiologic pentru a asigura poziționarea corectă.

Post-inserare

Pacientul primește instrucțiuni de îngrijire și igienă orală pentru a preveni infecțiile și pentru a asigura integrarea corectă a implantului.

smileway Mini implantul ortodontic inserare 1

Considerații și riscuri

Deși mini-implanturile ortodontice sunt considerate sigure și eficiente, există câteva riscuri și considerații de luat în calcul:

  • Infecții: riscul de infecție este prezent, dar poate fi minimizat prin respectarea unei igiene orale riguroase.
  • Migrarea implantului: în cazuri rare, implantul poate migra sau se poate desprinde, necesitând reinserare.
  • Disconfort inițial: pacienții pot experimenta un disconfort inițial după plasarea implantului, care de obicei dispare în câteva zile.

Clinica dentară Smileway este specializată în utilizarea mini-implanturilor ortodontice, oferind pacienților acces la cele mai recente tehnologii și metode de tratament. Smileway pune un accent deosebit pe confortul și siguranța pacienților, asigurându-se că fiecare procedură este realizată cu cea mai mare precizie și atenție la detalii.
La Smileway, echipa de specialiști în ortodonție este bine pregătită pentru a evalua fiecare caz în parte și a recomanda cea mai potrivită soluție de tratament. Folosind mini-implanturile, clinica poate oferi rezultate rapide și eficiente, reducând considerabil timpul de tratament și îmbunătățind calitatea vieții pacienților.

smileway Mini implantul ortodontic riscuri 1

Întrebări frecvente legate de mini-implantul ortodontic

Mini-implanturile ortodontice, cunoscute și sub numele de mini-șuruburi sau micro-șuruburi, sunt dispozitive mici din titaniu utilizate pentru a oferi ancorare temporară în timpul tratamentului ortodontic. Ele sunt plasate direct în osul maxilar sau mandibular pentru a ajuta la mișcarea controlată a dinților.
Mini-implanturile oferă precizie și control sporit în mișcarea dentară, reduc timpul total al tratamentului, sunt mai confortabile pentru pacienți și sunt versatile, putând fi utilizate într-o varietate de situații clinice.
Procedura de plasare este relativ simplă și minim invazivă. Zona este anesteziată local, iar implantul este inserat direct în os folosind un instrument special, de obicei sub ghidaj radiologic pentru a asigura poziționarea corectă.
Procedura de inserare este de obicei bine tolerată și se realizează sub anestezie locală, minimizând disconfortul. Pacienții pot simți un ușor disconfort inițial, care de obicei dispare în câteva zile.
Mini-implanturile sunt temporare și rămân în cavitatea bucală pe durata necesară a tratamentului ortodontic, de obicei între câteva luni și până la un an, după care sunt îndepărtate.
Da, mini-implanturile sunt fabricate din titaniu, un material biocompatibil și durabil, și sunt considerate sigure. Cu o igienă orală corespunzătoare și îngrijire post-inserare, riscul de complicații este minim.
Riscurile includ infecții, migrarea implantului sau disconfort inițial. Totuși, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate prin respectarea instrucțiunilor de îngrijire oferite de ortodont.
Majoritatea pacienților pot beneficia de mini-implanturi, însă decizia finală depinde de evaluarea ortodontului, care va lua în considerare starea generală de sănătate orală și densitatea osoasă a pacientului.
Costul variază în funcție de complexitatea cazului și de clinica aleasă. Este important să discutați cu ortodontul despre opțiuni și costuri înainte de începerea tratamentului.
Da, Clinica dentară Smileway este specializată în utilizarea mini-implanturilor ortodontice, oferind pacienților acces la cele mai recente tehnologii și metode de tratament, asigurând rezultate eficiente și un confort maxim pentru pacienți.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024