Gutiere de articulaţie

Gutierele sau splinturile pentru articulația temporo-mandibulară sunt dispozitive medicale utilizate pentru ameliorarea durerilor și stoparea crepitațiilor sau cracmentelor articulare (zgomote articulare). Acestea sunt adesea necesare din cauza ocluziei dentare incorecte, care poate provoca dureri, zgomote sau blocaje articulare.

despre Gutiere de articulaţie

Gutiere de articulatie - ATM (articulația temporo-mandibulară)

Aceste gutiere de articulatie sunt folosite ca tratament preliminar înainte de un tratament ortodontic propriu-zis, pentru a repune articulația într-o poziție corectă și nedureroasă, permițându-i să se remodeleze și să se repare. Ulterior, după dispariția patologiei articulare, poate începe tratamentul ortodontic cu aparate fixe. Inițierea unui tratament ortodontic fără remedierea prealabilă a patologiei articulare poate fi dăunătoare. Tratamentul cu gutieră sau splint este realizat de un medic specialist ortodont și, în cazuri severe, poate necesita colaborarea cu un medic kinetoterapeut. La Clinica dentară Smileway din Timișoara, pacienții beneficiază de astfel de tratamente realizate de profesioniști cu experiență.

Simptomele unei probleme articulare:

Diagnosticul unei probleme a articulației temporo-mandibulare la Smileway Timisoara

Gutierele sunt folosite ca tratament preliminar înainte de un tratament ortodontic propriu-zis, pentru a repune articulația într-o poziție corectă și nedureroasă, permițându-i să se remodeleze și să se repare. Ulterior, după dispariția patologiei articulare, poate începe tratamentul ortodontic cu aparate fixe. Tratamentul cu gutieră sau splint este realizat de un medic specialist ortodont și, în cazuri severe, poate necesita colaborarea cu un medic kinetoterapeut. La Clinica dentară Smileway din Timișoara, pacienții beneficiază de astfel de tratamente.

Diagnosticul pentru durerea de maxilar se stabilește printr-o examinare clinică efectuată de medicul ortodont, care va realiza anamneza, palpările articulației și diverse teste. Un examen radiologic (computer tomograf) este necesar pentru confirmarea diagnosticului.

Durata purtării gutierei

Gutiera se poartă noaptea și cât mai multe ore pe zi, fiind necesar un control periodic lunar pentru ajustarea gutierei și a contactelor dentare. De obicei, tratamentul durează aproximativ 6 luni, iar după primele 1-2 luni, pacientul va simți o ameliorare majoră a simptomatologiei articulare.
Smileway gutiere de articulatie diagnostic 1

Îngrijirea gutierei

Gutiera trebuie păstrată în cutie când nu este purtată, și curățată zilnic cu periuță și pastă de dinți și apă. Se pot folosi tablete efervescente de curățare o dată pe săptămână, disponibile în farmacii.

Următorii pași după tratamentul cu gutieră ATM

După cele 6 luni de tratament cu gutieră, este necesar un tratament ortodontic sau protetic pentru a echilibra ocluzia dentară. Dacă aceste tratamente nu sunt realizate, simptomatologia poate recidiva.
Smileway gutiere de articulatie ingrijire 1

Etapele confecționării gutierei

Aceste etape asigură că gutiera este eficientă și confortabilă pentru pacient, contribuind la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea funcționalității articulației temporo-mandibulare.
Smileway gutiere de articulatie confectionare 1
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024