Aparat dentar invizibil Invisalign

Invisalign este un sistem de aliniere dentară transparent, dezvoltat de Align Technology și lansat în 1997. Utilizează o serie de gutiere din plastic transparent, numite alignere, personalizate pentru fiecare pacient. Aceste alignere mută treptat dinții în poziția dorită, aplicând o presiune controlată pe anumite zone.

despre Aparatul dentar invizibil Invisalign

Cum funcționează un aparat dentar invizibil Invisalign

Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, Invisalign oferă o alternativă discretă și confortabilă, fiind fabricate dintr-un plastic medical de înaltă calitate, durabil și aproape invizibil.

Tratamentul cu Invisalign începe cu o consultație inițială la un medic ortodont, care va evalua starea danturii pacientului și va determina dacă Invisalign este potrivit. Dacă da, se realizează o scanare digitală tridimensională a dinților, folosită pentru a crea un model virtual și a planifica întregul tratament.

Alignerele sunt purtate aproximativ două săptămâni fiecare și trebuie purtate cel puțin 20-22 de ore pe zi. Pe măsură ce pacientul trece de la un aligner la altul, dinții se deplasează treptat până la poziția finală planificată, tratamentul durând în medie între 12 și 18 luni, în funcție de complexitatea cazului.

La Clinica Dentară Smileway din Timișoara, pacienții pot opta pentru tratamentul cu Invisalign. Clinica oferă consultații inițiale cu medici ortodonți certificați care vor evalua starea danturii și vor determina dacă Invisalign este soluția potrivită pentru problemele dentare specifice ale fiecărui pacient.

Avantajele unui aparat dentar invizibil Invisalign

Estetică și discreție

Principalul avantaj este discreția, alignerele fiind aproape invizibile datorită materialului transparent, un aspect important pentru adulții care doresc să-și îndrepte dinții fără a atrage atenția.

Confort

Alignerele sunt realizate din plastic neted, fără componente metalice care ar putea irita gingiile și obrajii, oferind un confort superior comparativ cu aparatele dentare tradiționale.

Igienă orală

Alignerele sunt detașabile, permițând pacienților să le îndepărteze în timpul meselor și al igienei orale zilnice, menținând astfel o igienă orală excelentă și reducând riscul de carii și boli gingivale.

Flexibilitate

Invisalign oferă flexibilitate, permițând pacienților să își îndepărteze alignerele pentru ocazii speciale. Totuși, pentru eficacitatea tratamentului, este esențial ca alignerele să fie purtate conform recomandărilor medicului.

Predictibilitate

Tehnologia digitală permite simularea virtuală a evoluției dinților înainte de începerea tratamentului, ajutând pacienții să înțeleagă procesul și să aibă așteptări realiste.

Smileway Aparat dentar invizibil Invisalign avantaje 2

Dezavantaje aparat dentar invizibil Invisalign

Tratamentul necesită mai multă motivație și grijă din partea pacientului, deoarece alignerele pot fi ușor de pierdut sau de ignorat.

Impactul asupra tratamentelor ortodontice

Invisalign a revoluționat tratamentele ortodontice, atrăgând pacienți care ar fi evitat aparatele tradiționale din motive estetice sau de confort. Tehnologia digitală a îmbunătățit precizia și eficiența tratamentelor, permițând medicilor să planifice și să ajusteze tratamentele cu o mai mare precizie. Aceasta a popularizat ideea că îngrijirea ortodontică nu este doar pentru adolescenți, adulții de toate vârstele beneficiind de un zâmbet mai drept și mai sănătos fără a compromite aspectul zilnic. La Clinica Dentară Smileway din Timișoara, pacienții au acces la cele mai recente tehnologii și metode ortodontice, inclusiv Invisalign, asigurându-se astfel că fiecare pacient primește tratamentul optim pentru nevoile sale specifice.
Smileway Aparat dentar invizibil Invisalign dezavantaje 1

Întrebări frecvente despre aparat dentar invizibil Invisalign

Invisalign este un sistem de aliniere a dinților folosind gutiere transparente, personalizate, care îndreaptă treptat dinții în poziția dorită.
Durata tratamentului variază în funcție de complexitatea cazului, dar de obicei durează între 12 și 18 luni.
Pentru rezultate optime, gutierele trebuie purtate aproximativ 20-22 de ore pe zi, îndepărtându-le doar pentru a mânca și pentru a curăța dinții.
În multe cazuri, Invisalign este la fel de eficient ca aparatele dentare tradiționale pentru îndreptarea dinților. Totuși, eficiența poate varia în funcție de complexitatea cazului.
De obicei, gutierele se schimbă la fiecare 1-2 săptămâni, conform indicațiilor medicului ortodont.
Invisalign poate provoca un disconfort ușor sau o presiune pe dinți în primele zile după schimbarea gutierelor, dar acesta dispare de obicei rapid.
Gutierele trebuie îndepărtate înainte de a mânca sau a bea orice altceva în afară de apă pentru a preveni deteriorarea și petele.
Gutierele se curăță folosind o perie de dinți moale și apă călduță sau prin utilizarea produselor de curățare special destinate pentru Invisalign.
Fumatul nu este recomandat deoarece poate cauza decolorarea gutierelor și poate afecta sănătatea orală generală.
Pot exista mici schimbări în vorbire în primele zile de purtare a gutierelor, dar majoritatea pacienților se obișnuiesc rapid și vorbirea revine la normal.
Costul tratamentului cu Invisalign variază în funcție de complexitatea cazului și de durata tratamentului, dar în general este comparabil cu cel al aparatelor dentare tradiționale.
Invisalign poate trata multe probleme dentare comune, cum ar fi spațiile între dinți, dinții strâmbi și mușcătura greșită, dar în cazurile foarte complexe poate fi necesară utilizarea aparatelor dentare tradiționale.
Tratamentul începe cu o consultație la un ortodont certificat Invisalign, care va evalua starea dinților și va crea un plan de tratament personalizat.
Da, după terminarea tratamentului, este necesar să purtați gutiere de retenție pentru a menține dinții în noua lor poziție.
Da, gutierele Invisalign sunt sigure pentru a fi purtate în timpul activităților sportive. În unele cazuri, poate fi necesar să purtați un protector bucal special dacă practicați sporturi de contact.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024