Fațete dentare Timișoara

Fatete dentare Timisoara: imită aspectul natural al dinților pentru a oferi un zâmbet strălucitor și armonios. Transparența și nuanțele lor se potrivesc perfect cu dinții tăi naturali, garantând un rezultat estetic excelent. Aici găsești toate informațiile despre estetica dentară.

despre Faţetele dentare Emax

Ce sunt fațetele dentare? - Fațete dentare Timișoara

Fațetele dentare sunt straturi subțiri de material, cel mai frecvent din ceramică sau compozit, care sunt aplicate pe suprafața dinților pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului. Acestea sunt folosite pentru a corecta diverse imperfecțiuni, cum ar fi dinții pătați, ciobiți, malformați sau spațiile inestetice dintre dinți. Procedura de aplicare a fațetelor este minim invazivă, necesitând doar îndepărtarea unei cantități mici de smalț de pe suprafața dintelui. 

După prepararea dintelui, fațetele sunt fixate cu un adeziv special, asigurând o aderență durabilă. Fațetele din ceramică sunt preferate datorită rezistenței lor și a aspectului natural pe care îl conferă dinților, imitând aproape perfect smalțul dentar natural. În plus, acestea sunt rezistente la pete, menținându-și culoarea albă de-a lungul timpului.

Tipuri de fațete dentare: Ceramica, zirconiu si compozit.

Fațetele dentare pot fi clasificate în funcție de materialul utilizat, tehnologia de realizare și tipul de șlefuire. Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere, iată câteva criterii esențiale:
Smileway fatete detare Emax tipuri 1

Confecționarea fațetelor dentare din ceramică: CAD/CAM vs Modelare manuală

CAD CAM
CAD CAM
Fațetele CAD/CAM sunt confecționate folosind tehnologii avansate de proiectare și fabricație asistate de calculator, care permit crearea unor fațete dentare precise și personalizate. Aceste fațete sunt frezate din blocuri de ceramică sau alte materiale, asigurând o adaptare perfectă și un aspect natural, datorită acurateței ridicate a tehnologiei digitale.
Previous slide
Next slide
Modelarea Manuală
Modelarea manuală
Modelarea manuală a fațetelor de ceramică implică sculptarea precisă a materialului de către tehnicianul dentar, folosind unelte specializate pentru a crea forme și detalii personalizate. Această metodă tradițională permite un nivel înalt de artizanat și atenție la detalii, asigurând o potrivire perfectă și o estetică naturală pentru fiecare pacient.
Previous slide
Next slide

CAD/CAM

Modelarea manuală

Alegerea dintre CAD/CAM și modelare manuală pentru fabricarea fațetelor dentare depinde de mai mulți factori, inclusiv bugetul pacientului, disponibilitatea tehnologiei și preferințele personale ale dentistului. CAD/CAM oferă precizie și rapiditate, în timp ce modelarea manuală permite un grad înalt de personalizare și o abordare artistică. Consultarea cu dentistul este esențială pentru a alege metoda potrivită în funcție de specificul fiecărui caz.

 
 

Fațete dentare din ceramică

Fațetele de ceramică sunt soluții estetice moderne folosite pentru a îmbunătăți aspectul dinților, acoperind imperfecțiunile și oferind un zâmbet perfect. Aceste fațete sunt realizate din diferite tipuri de ceramică, fiecare având propriile sale avantaje.

Cele mai comune tipuri de ceramică utilizate pentru fațete sunt Emax și zirconiu. Fațetele Emax sunt renumite pentru estetica lor superioară, fiind translucide și imitand perfect aspectul natural al smalțului dentar. Sunt ideale pentru dinții frontali datorită aspectului lor natural și esteticii deosebite. 

Avantajele fațetelor din ceramică includ o estetică superioară, rezistență la pete și o durabilitate ridicată. De asemenea, acestea necesită îngrijire minimă și pot rezista mulți ani dacă sunt întreținute corespunzător.

Fatete dentare Timisoara

Tipurile de ceramica folosita in confectionarea fatetelor prin tehnica CAD CAM

Initial LiSi Block

Initial LiSi Block este un material de înaltă performanță, realizat din disilicat de litiu, care oferă o estetică superioară și o durabilitate excelentă pentru restaurările dentare realizate prin tehnologia CAD/CAM.

IPS e.max CAD

e.max este un material premium din disilicat de litiu, renumit pentru rezistența sa excepțională, estetică naturală și versatilitate în diverse tipuri de restaurări dentare, de la coroane și fațete până la incrustații și onlay-uri.

Amber Mill Direct

Amber Mill Direct este un material inovativ de ceramică de disilicat de litiu, care permite restaurări dentare de înaltă precizie și estetică, oferind atât flexibilitate în procesul de frezare CAD/CAM, cât și o estetică remarcabilă direct din fresare, fără a necesita glazurare suplimentară.

IPS Empress CAD

IPS Empress CAD este un material de ceramică leucitică apreciat pentru estetica sa deosebită și proprietățile optice naturale, ideal pentru restaurări dentare de înaltă calitate realizate prin tehnologia CAD/CAM, oferind o combinație excelentă de durabilitate și frumusețe.

Ceramică Emax

Fațetele dentare din ceramică Emax sunt printre cele mai populare datorită combinației lor perfecte între rezistență și estetică. Aceste fațete au o rezistență de 360-400 MPa, imitând excelent dintele natural și oferind o gamă variată de culori și niveluri de transluciditate.
Avantajele fațetelor Emax:
Smileway fatete detare Emax cermica 1

Fațete dentare din zirconiu

Fațetele de zirconiu sunt apreciate pentru durabilitatea și rezistența lor, însă prezintă și câteva dezavantaje semnificative. În primul rând, estetica lor este inferioară altor materiale, precum Emax, din cauza lipsei de transluciditate, ceea ce poate afecta aspectul natural al dinților. De asemenea, costul ridicat al fațetelor din zirconiu poate fi un factor descurajator pentru mulți pacienți. În plus, prepararea dinților pentru fațete de zirconiu necesită mai multă șlefuire, ceea ce poate duce la o pierdere mai mare de țesut dentar sănătos.

Smileway fatete detare Emax zirconiu 1

Fațete dentare: Ceramică vs Zirconiu

 

Fațetele dentare reprezintă o soluție excelentă pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului, iar la clinica dentară Smileway, punem accent pe utilizarea fațetelor din ceramică datorită numeroaselor lor avantaje. Fațetele din ceramică oferă un aspect natural, translucență și durabilitate superioară în comparație cu cele din zirconiu. La Smileway Timisoara, preferăm fațetele din ceramică CAD CAM datorită preciziei lor înalte și a adaptării perfecte pe suprafața dinților. Pentru situațiile în care nu este necesară prepararea dinților, optăm pentru fațetele din ceramică feldespatică, confecționate manual, care asigură o estetică excepțională și o delicatețe aparte, spre deosebire de e.max. Astfel, pacienții noștri beneficiază de cele mai avansate soluții estetice, personalizate în funcție de necesitățile fiecăruia.

Compozit

Fațetele din compozit sunt utilizate în principal pentru soluții temporare sau demonstrative. Aceste fațete permit pacienților să testeze aspectul și funcționalitatea înainte de a opta pentru fațete permanente.

Avantajele fațetelor din compozit:

Smileway fatete detare Emax compozit 1

Fatete dentare Noprep vs Prep

Fațetele dentare NoPrep sunt aplicate fără a necesita șlefuirea dinților naturali, păstrând astfel structura dentară intactă. Acestea sunt ideale pentru pacienții care doresc un tratament minim invaziv și sunt potrivite în cazurile unde corecțiile necesare sunt minime. Totuși, ele pot fi mai groase și uneori nu oferă aceeași aderență și durabilitate ca fațetele Prep.

Pe de altă parte, fațetele dentare Prep necesită o pregătire a dinților prin îndepărtarea unui strat subțire de smalț. Această metodă permite o aplicare mai precisă și o estetică superioară, asigurând o potrivire perfectă și un aspect natural. Fațetele Prep sunt adesea mai subțiri și oferă o durabilitate mai mare, fiind preferate în cazurile unde sunt necesare corecții semnificative.

Fatete Noprep Timisoara

„Pacienții trebuie să țină cont de faptul că fațetele NoPrep vor îngroșa ușor dinții, deoarece acestea se aplică direct pe dinți fără a fi necesară șlefuirea lor. Acest tip de fațete nu este recomandat pentru pacienții cu dinți voluminoși.” Dr. Maghiar Sabin

Etapele pentru un nou zâmbet la clinica dentara Smileway din Timisoara

Consultația

În această etapă, stabilim în primul rând dacă fațetele dentare sunt o opțiune potrivită pentru tine. Deși acestea pot corecta o gamă foarte largă de imperfecțiuni, trebuie să ne asigurăm că sunt soluția perfectă pentru tine.
Aici stabilim tipul de material utilizat, forma, culoarea și toate detaliile necesare pentru noile fațete. Toate aceste informații sunt incluse într-un plan de tratament, care va conține și prețul fațetelor dentare și etapele tratamentului. Un aspect important de menționat este că procesul de șlefuire pentru fațetele dentare este minim invaziv, astfel încât nu vei avea dinți de tip "țăruș", indiferent de numărul cariilor dentare.

Amprentarea 3D preoperatorie

În această etapă, realizăm amprentarea 3D a danturii tale. Pe baza acestei amprente și a fotografiilor de diagnostic, creăm o machetă atât virtuală, cât și fizică.
Practic, documentăm zâmbetul tău.

Smile Test Drive

După ce laboratorul finalizează simularea zâmbetului tău, această simulare este aplicată pe dinții tăi. Smile Test Drive-ul îți oferă o ocazie unică de a previzualiza rezultatul final al tratamentului tău de fațete dentare.
Înainte de aplicarea fațetelor dentare definitive, ai ocazia să vezi cum ar putea arăta zâmbetul tău cu noii dinți. În această etapă, poți discuta cu medicul stomatolog dacă sunt necesare modificări.

Amprentarea funcțională și șlefuirea

Pentru fațetele cu preparație, se șlefuiește suprafața vizibilă a dinților. Șlefuirea este realizată cu ajutorul microscopului, într-un mod minim invaziv, și nu necesită scoaterea nervului.
După șlefuire, trecem la amprentarea acestora. Amprentarea este un moment crucial în obținerea unor lucrări dentare durabile. În clinicile noastre, amprentarea se realizează exclusiv cu scanner intraoral. Amprentarea 3D are o acuratețe de 17 microni, ceea ce permite o precizie extremă.

Provizoriile

După amprentare, pe baza Smile Test Drive-ului, realizăm fațete dentare provizorii cu care vei pleca acasă. Aceste fațete provizorii sunt create ca să te acomodezi cu noul tău zâmbet.
Amprentele sunt trimise la laboratorul de tehnică dentară pentru următoarele 10 zile.

Cimentarea lucrării finale

După aproximativ 7-10 zile, revii la cabinet pentru aplicarea noului zâmbet. Îndepărtăm lucrarea provizorie, curățăm suprafața dintelui și pregătim acestuia.
Înainte de cimentarea finală, mai facem o probă cu lucrările dentare. La final, fixăm fațetele prin cimentare cu adezivi special concepuți pentru a asigura durabilitatea fațetelor dentare.

Sunt toți acești pași necesari? Nu se poate face totul mai repede?

Răspunsul simplu: da, fațetele în 24 de ore sunt posibile, dar asta nu garantează rezultatul dorit. Este important să respectăm fiecare etapă de validare pentru a obține rezultatul dorit, nu doar unul final. Toate simulările și perioadele de așteptare au un rol esențial. Prin Smile Test Drive ne asigurăm că ajungem la rezultatul dorit de pacient, nu de noi sau de tehnician. Fiecare persoană are preferințele sale când vine vorba de dinți: unii preferă dinți mai rotunjiți, mai lați, mai lungi sau mai albi. Tehnicianul poate prefera un stil, medicul altul, iar pacientul un alt format. Din aceste motive, este important ca pacientul să treacă printr-un Smile Test Drive. Chiar dacă fațetele sunt finalizate, perioada de 7-10 zile în care pacientul va purta provizorii identice cu fațetele finale validează că nu există probleme în ceea ce privește masticația, fonetica sau adaptarea la nivel gingival.

Întrebări frecvente despre fațetele dentare

Fațetele dentare sunt pelicule subțiri de material, cum ar fi porțelanul sau compozitul, aplicate pe suprafața frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul estetic.
Fațetele pot corecta dinți ciobiți, decolorați, spațieri inegale, dinți strâmbi sau alte imperfecțiuni estetice.
Aplicarea fațetelor dentare necesită de obicei două până la trei vizite la dentist, inclusiv consultația inițială, pregătirea dinților și fixarea fațetelor.
Fațetele dentare sunt semi-permanente, având o durată de viață de 10-15 ani, dar pot necesita înlocuire sau ajustări în timp.
Fațetele din porțelan sunt mai durabile și rezistente la pete, oferind un aspect mai natural, în timp ce cele din compozit sunt mai ieftine și pot fi aplicate într-o singură vizită.
Îngrijirea fațetelor dentare este similară cu îngrijirea dinților naturali, incluzând periajul regulat, folosirea aței dentare și vizite periodice la dentist.
Nu toți pacienții sunt candidați ideali pentru fațete; dentistul va evalua sănătatea orală și structura dentară înainte de a recomanda fațetele.

La clinica Smileway, prețul pentru o fațetă din ceramică e.max este de 1700 RON, în timp ce costul pentru o fațetă NoPrep din ceramică feldspatică este de 2300 RON.

Fațetele din porțelan sunt rezistente la pete și decolorare, în timp ce cele din compozit pot păstra petele în timp.
Majoritatea pacienților se obișnuiesc cu fațetele dentare în câteva zile până la câteva săptămâni.
Procedura este de obicei nedureroasă, deoarece se efectuează sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului.
Da, poți mânca normal cu fațetele dentare, dar este recomandat să eviți alimentele foarte dure pentru a preveni deteriorarea.
Fațetele acoperă doar partea frontală a dintelui, în timp ce coroanele acoperă întregul dinte, oferind mai multă protecție pentru dinții sever deteriorați.
Da, fațetele pot masca ușoare aliniamente dentare, dar pentru probleme ortodontice mai complexe, pot fi necesare aparate dentare.
Dacă o fațetă se desprinde, trebuie să contactați dentistul pentru a o reatașa sau înlocui.
Da, o mică cantitate de smalț este îndepărtată pentru a permite aplicarea corectă a fațetei.
Procedura de aplicare a fațetelor nu este reversibilă, deoarece implică îndepărtarea unei porțiuni din smalțul dentar.
Fațetele dentare sunt foarte rezistente, dar pot fi deteriorate de obiceiurile dăunătoare, cum ar fi mușcatul unghiilor sau al obiectelor dure.
Da, controalele periodice sunt necesare pentru a asigura integritatea fațetelor și sănătatea orală generală.
Uneori, pacienții pot experimenta sensibilitate dentară temporară după aplicarea fațetelor.
Fațetele dentare, în special cele din porțelan, sunt foarte estetice și sunt concepute să arate cât mai natural posibil.
Deși fațetele sunt rezistente, acestea se pot ciobi sau crăpa în cazul unui impact puternic sau al mușcăturilor de obiecte dure.
O fațetă deteriorată poate fi adesea reparată sau înlocuită de dentist, în funcție de gravitatea daunelor.
Fațetele din porțelan sunt mai durabile și estetice, în timp ce cele din compozit sunt mai puțin costisitoare și pot fi aplicate mai rapid.
În mod normal, fațetele nu afectează vorbirea, dar poate exista o scurtă perioadă de adaptare.
Se îndepărtează doar o mică porțiune din smalțul dentar pentru a permite fixarea fațetelor.
Este posibilă o ușoară iritație gingivală inițială, dar aceasta ar trebui să dispară rapid.
Fațetele sunt în general utilizate pe dinții frontali, dar pot fi aplicate și pe premolari în anumite cazuri.
Nu, menținerea unor obiceiuri de igienă orală corespunzătoare, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare, este esențială.
Poate exista un ușor disconfort inițial, dar acesta ar trebui să dispară pe măsură ce te obișnuiești cu fațetele.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024