Aparat dentar metalic

Clinica de ortodonție Smileway din Timișoara îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie: pret, recomandări, indicații, cât și răspunsul la o serie de întrebări frecvente.

despre AparatUL dentar metalic

Cea mai accesibilă soluție pentru un zâmbet perfect

Deoarece purtarea aparatului dentar este necesară pe o perioadă îndelungată, acesta este realizat din materiale puternice și rezistente la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil de calitate superioară sau un aliaj de titan.

Componentele unui aparat dentar metalic:

Bracketuri metalice

Lipite pe suprafața dinților, bracketurile susțin arcul metalic necesar pentru alinierea dentară.

Arcul metalic

Un fir de metal care trece prin bracketuri, realizat din oțel inoxidabil sau un aliaj de nichel și titan. Arcul aplică presiune pentru a corecta poziția dinților.

Ligaturi elastice

Elastice de cauciuc utilizate pentru a fixa arcul de bracketuri, disponibile într-o varietate de culori.

Avantaje

Dezavantaje

Smileway aparat dentar metalic avantaje 1

Caracteristicile unui aparat dentar metalic fix

Aparatele dentare metalice clasice sunt fabricate din oțel inoxidabil și sunt montate prin lipirea bracketurilor pe suprafața externă a dinților. Aceste bracketuri, legate între ele printr-un fir metalic flexibil, exercită o presiune constantă pentru a îndrepta dinții.

Avantaje suplimentare:

Smileway aparat dentar metalic caracteristici 1

Durata tratamentului

Durata tratamentului cu aparat dentar metalic variază în funcție de complexitatea cazului, cooperarea pacientului și răspunsul la tratament. Media este de 18-24 luni, împărțită în trei faze: alinierea dinților, corectarea malocluziei și faza finală de finisare.

Prețul unui aparat dentar metalic la Smileway Timișoara

Prețul unui aparat dentar metalic este de 2600 lei per arcadă, fiind mult mai avantajos decât alte tipuri de aparate dentare (ceramic, safir, invizibil).

Dacă te gândești să începi un tratament ortodontic, este important să consulți un ortodont cu experiență pentru a evalua dacă aparatul dentar metalic este cea mai potrivită opțiune pentru tine. La clinica stomatologică Smileway din Timișoara, Dr. Maghiar Adelina, medic specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială, te așteaptă pentru a-ți oferi cele mai bune soluții pentru un zâmbet perfect.

Smileway aparat dentar metalic durata 1
 • Consultație

  Consultație + măsurători + scanare + plan tratament

  150 ron
 • Aparat dentar metalic /arcada
  2600 ron
 • Aparat dentar safir /arcada
  3600 ron
 • Aparat dentar cearmica /arcada
  3400 ron
 • Aparat dentar invizibil Spark
  de la 2000€
 • Aparat dentar mobil
  1000 ron

Pentru mai multe informații, apasă pe aparatul dentar care prezintă interes.

Întrebări frecvente despre aparatul dentar metalic

Un aparat dentar metalic este un dispozitiv ortodontic folosit pentru a corecta alinierea dinților și a maxilarelor. Este compus din brackeți metalici atașați pe dinți și conectați printr-un arc metalic. Acesta aplică forțe controlate pentru a deplasa dinții în poziția dorită.

Durata tratamentului variază în funcție de complexitatea cazului, dar în general, poate dura între 18 și 24 de luni. În unele cazuri, poate fi necesar să-l porți mai mult sau mai puțin timp. Ortodontistul va evalua progresul și va ajusta durata tratamentului după nevoie.
Avantajele includ eficiența ridicată în corectarea problemelor dentare și costul mai redus comparativ cu alte tipuri de aparate dentare. Dezavantajele includ aspectul vizibil al metalului și potențialul disconfort inițial. De asemenea, necesită o igienă orală riguroasă pentru a preveni cariile și inflamațiile gingivale.

La clinica Smileway din Timișoara, prețul unui aparat dentar metalic este de 2600 RON.

Aparatul dentar aplică presiune constantă asupra dinților prin intermediul brackeților și arcurilor metalice. Această presiune forțează dinții să se deplaseze treptat în poziția corectă. Procesul implică remodelarea osului din jurul dinților, ceea ce permite mișcarea acestora.
În general, este recomandat să mergi la controale ortodontice o dată la 4-6 săptămâni. Aceste vizite permit ortodontistului să ajusteze aparatul și să monitorizeze progresul tratamentului. Frecvența exactă a vizitelor poate varia în funcție de necesitățile individuale.
Este important să eviți alimentele dure, lipicioase sau crocante, cum ar fi caramelele, nucile și popcornul. Acestea pot deteriora brackeții sau arcurile aparatului dentar. De asemenea, alimentele bogate în zahăr ar trebui consumate cu moderație pentru a preveni cariile dentare.
Este esențial să periezi dinții de cel puțin două ori pe zi și să folosești ața dentară sau periuțele interdentare pentru a curăța spațiile dintre dinți și aparatul dentar. Apa de gură antibacteriană poate ajuta la reducerea bacteriilor. Vizitele regulate la dentist pentru curățare profesională sunt, de asemenea, recomandate.
Da, poți purta aparatul dentar fix metalic în timp ce faci sport, dar este recomandat să folosești o gutieră de protecție. Aceasta va proteja atât aparatul, cât și dinții de eventuale traumatisme. Gutierele de protecție sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni, și pot fi personalizate pentru confort maxim.

Purtarea aparatului dentar metalic poate cauza disconfort sau durere, în special după ajustări. Aceste senzații sunt normale și de obicei dispar după câteva zile. Ortodontistul poate recomanda analgezice pentru a ameliora durerea dacă este necesar.

Riscurile includ cariile dentare, inflamațiile gingivale și decolorarea dinților dacă igiena orală nu este corespunzătoare. Alte complicații pot include iritații ale mucoasei bucale și alergii la materialele aparatului. Monitorizarea regulată și o igienă orală riguroasă pot minimiza aceste riscuri.
Albirea dinților nu este recomandată în timpul purtării aparatului dentar fix metalic, deoarece brackeții acoperă o parte din dinți. După îndepărtarea aparatului, se poate face albirea pentru a asigura o culoare uniformă a dinților. Consultă ortodontistul pentru a discuta opțiunile disponibile.
La început, aparatul dentar fix metalic poate cauza dificultăți minore în vorbire, cum ar fi șuieratul sau vorbirea neclară. Aceste efecte sunt temporare și de obicei dispar pe măsură ce te obișnuiești cu aparatul. Exercițiile de vorbire și răbdarea te vor ajuta să depășești aceste inconveniente.
Dacă un bracket sau un arc se desprinde, contactează ortodontistul cât mai curând posibil pentru a programa o reparație. Între timp, poți folosi ceara ortodontică pentru a acoperi marginile ascuțite și a preveni iritarea. Evită să încerci să repari singur aparatul pentru a nu provoca daune suplimentare.

Da, poți purta aparat dentar metalic chiar dacă ai coroane sau plombe. Ortodontistul va adapta tratamentul pentru a se potrivi situației tale dentare. În unele cazuri, pot fi necesare ajustări suplimentare pentru a asigura fixarea corectă a brackeților.

După montarea aparatului dentar fix metalic, este normal să simți un disconfort sau durere ușoară în primele câteva zile. Gingiile și obrajii pot fi iritați până te obișnuiești cu aparatul. Consumul de alimente moi și utilizarea analgezicelor pot ajuta la ameliorarea disconfortului inițial.
Primele semne de mișcare a dinților pot fi observate în câteva săptămâni, dar rezultatele semnificative vor apărea în câteva luni. Progresul variază de la o persoană la alta în funcție de complexitatea cazului. Ortodontistul va monitoriza îndeaproape progresul și va ajusta tratamentul pentru a asigura rezultate optime.
Da, aparatele dentare fixe metalice sunt eficiente pentru pacienții de toate vârstele, inclusiv adulți. Tratamentul ortodontic poate corecta problemele dentare și la adulți, deși poate dura puțin mai mult decât la copii și adolescenți. Consultă un ortodontist pentru a discuta opțiunile de tratament potrivite pentru tine.
După îndepărtarea aparatului dentar fix metalic, vei primi un aparat de contenție (retainer) pentru a menține dinții în noua lor poziție. Este esențial să porți retainerul conform indicațiilor ortodontistului pentru a preveni recidiva. Vei avea nevoie de vizite regulate pentru monitorizarea pe termen lung a rezultatelor tratamentului.
Aparatul dentar fix metalic nu cauzează direct carii, dar poate face mai dificilă igiena orală. Resturile alimentare și placa bacteriană se pot acumula mai ușor în jurul brackeților și arcurilor. O igienă orală riguroasă și controale dentare regulate sunt esențiale pentru a preveni cariile în timpul tratamentului ortodontic.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024