Aparat dentar mobil

Aparat dentar mobil: reprezintă o soluție eficientă pentru corectarea anomaliilor dentare ușoare și medii la copii. Clinica dentară Smileway din Timișoara îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru copilul tău: preț, indicații, riscuri și recomandări legate de vârstă, purtare și curățare.

Tipuri de aparat dentar mobil

Aparat dentar mobil clasic - Clinica dentară Smileway Timișoara

Aparatele dentare mobile clasice sunt utilizate pentru a corecta anomalii dentare ușoare, fiind ideale pentru copii cu dentiție mixtă. Aceste dispozitive sunt fabricate dintr-o bază acrilică și sârme de oțel și sunt eficiente în influențarea dezvoltării arcadelor dentare și în păstrarea spațiilor dentare după pierderea prematură a dinților. În unele cazuri, aceste aparate mobile pot fi urmate de un tratament cu aparat ortodontic fix pentru a finaliza alinierea dinților.

Aparatele dentare mobile clasice sunt concepute pentru a oferi o corecție dentară într-un mod mai flexibil și mai puțin invaziv. Acestea sunt adesea preferate de către părinți și copii datorită confortului și ușurinței cu care pot fi îndepărtate pentru igienizare și pentru anumite activități, cum ar fi mesele sau sporturile de contact. De asemenea, acest tip de aparat ortodontic mobi permite ajustări periodice, ceea ce înseamnă că tratamentul poate fi adaptat în funcție de progresul copilului.

Dr. Maghiar Adelina, cu experiența sa vastă în ortodonție, va evalua fiecare caz în parte și va oferi sfaturi personalizate pentru a asigura cel mai bun tratament ortodontic pentru fiecare copil. Astfel, la Smileway Timisoara, părinții pot avea încredere că alegerea aparatului dentar este ghidată de expertiza unui specialist dedicat sănătății dentare a celor mici.

Caracteristici și beneficii unui aparat dentar mobil

Un aparat dentar mobil prezintă numeroase avantaje:

Deși nu poate rezolva probleme complexe de aliniere, un aparat dentar mobil influențează creșterea maxilarului, contribuind astfel la simetria facială. Un avantaj major al aparatului dentar mobil este că poate fi îndepărtat ușor, în special în timpul meselor sau al igienizării dentare.
Smileway aparate dentare mobile caracteristici 1

Utilizarea și întreținerea aparatului dentar mobil

Succesul tratamentului cu aparate dentare mobile depinde de disciplina pacientului. Aparatul trebuie purtat cel puțin 16 ore pe zi, uneori chiar 20 de ore, pentru a obține rezultatele dorite.

Componentele aparatului dentar mobil includ:

Cum se curăță aparatul mobil?
Aparatul dentar mobil se curăță folosind apă rece și săpun, fără a utiliza substanțe care conțin alcool. Periajul aparatului se face cu o periuță de dinți separată de cea folosită pentru dinți, pentru a evita transferul bacteriilor și pentru a asigura o igienă corespunzătoare.

Aparat dentar mobil

Avantaje

Dezavantaje

Smileway aparate dentare mobile avantaje 1

Informații generale și structura aparatelor dentare mobile

Aparatul dentar mobil este utilizat pentru tratarea problemelor dentare de severitate redusă sau medie, având scopul de a repoziționa dinții și de a îmbunătăți aspectul danturii. Acesta este adesea recomandat copiilor începând cu vârsta de 7-8 ani, datorită răspunsului rapid și eficient al organismului în creștere. Structura aparatului dentar mobil include o bază acrilică și sârme de oțel, care pot mări arcada dentară și roti dinții pentru a direcționa creșterea corectă a acestora.

Aparatul dentar mobil pentru copii

Pentru a fi eficient, aparatul dentar mobil trebuie purtat între 6-18 luni, timp de 14-16 ore pe zi. Tratamentul necesită vizite regulate la medicul ortodont la fiecare 6-8 săptămâni. Cooperarea copilului este esențială pentru succesul terapiei.

Ce pret are un aparat dentar mobil pentru copii la Smileway Timisoara?

Costul unui aparat ortodontic mobil pentru copii la clinica Smileway din Timișoara este de 1000 RON, indiferent de tipul aparatului ortodontic.

Sfaturi pentru părinți

Smileway aparate dentare mobile sfaturi 1

Tipuri de aparate dentare pentru copii

Tratamentul ortodontic poate fi realizat cu aparat dentar mobil, fix, funcțional, disjunctor și masca delaire sau o combinație a acestora. La clinica dentară Smileway din Timișoara, dr. Maghiar Adelina evaluează fiecare caz în parte și recomandă cel mai potrivit tip de aparat ortodontic.

Aparat dentar mobil din silicon

Aceste aparate corectează nu doar poziția dinților, ci și obiceiuri dăunătoare, stimulând creșterea mandibulei. Aparatele funcționale din silicon sunt realizate pentru a fi confortabile și eficiente, contribuind la corectarea mușcăturii și la alinierea corectă a dinților.

Disjunctorul și masca Delaire

Disjunctorul lărgește maxilarul superior în caz de mușcătură inversă, iar masca Delaire ajută la corectarea poziției maxilarului superior. Aceste dispozitive sunt folosite în cazurile mai severe și necesită o monitorizare atentă și ajustări periodice.

Pași pentru unui aparat dentar mobil

1. Consultația inițială

În timpul vizitei inițiale, ortodontul va evalua starea dinților și va determina planul de tratament. Se vor face amprente dentare pentru a crea un aparat personalizat.

2. Instalarea aparatului dentar mobil

Aparatul va fi fixat inițial de ortodont. Ortodontul va explica modul de utilizare și întreținere a aparatului.

3. Activarea șurubului de expansiune

Unele aparate includ un șurub de expansiune care ajută la lărgirea arcadelor dentare. Șurubul este situat în baza acrilică a aparatului. Pentru activare, se utilizează o cheie specială, furnizată de ortodont.

 • Consultație

  Consultație + măsurători + scanare + plan tratament

  150 ron
 • Aparat dentar metalic /arcada
  2600 ron
 • Aparat dentar safir /arcada
  3600 ron
 • Aparat dentar cearmica /arcada
  3400 ron
 • Aparat dentar invizibil Spark
  de la 2000€
 • Aparat dentar mobil
  1000 ron

Pentru mai multe informații, apasă pe aparatul dentar care prezintă interes.

Instrucțiuni pentru activarea șurubului

1. Pregătirea cheii de activare:

Asigurați-vă că aveți la îndemână cheia de activare furnizată de ortodont. Spălați-vă pe mâini înainte de a manipula aparatul și cheia.

2. Localizarea șurubului de expansiune:

Găsiți orificiul șurubului în baza acrilică a aparatului. Spălați-vă pe mâini înainte de a manipula aparatul și cheia.

3. Introducerea cheii în orificiul șurubului:

Introduceți cheia în orificiul șurubului, asigurându-vă că este bine fixată.

4. Rotirea cheii:

Rotiți cheia conform indicațiilor ortodontului (de obicei în sensul acelor de ceasornic).

5. Îndepărtarea cheii:

După rotirea completă, scoateți cheia din orificiu. Asigurați-vă că șurubul este fixat și aparatul nu se mișcă în mod neașteptat.

Frecvența activării

Activarea regulată:

De obicei, șurubul trebuie activat la intervale regulate (ex. o dată pe săptămână sau la două săptămâni), conform recomandărilor ortodontului.

Monitorizarea progresului:

Este important să mergeți la controale periodice la ortodont pentru a monitoriza progresul tratamentului și pentru ajustări suplimentare.

Întreținerea aparatului după activare

Activarea corectă și regulată a aparatului dentar mobil este esențială pentru succesul tratamentului ortodontic. Respectați întotdeauna recomandările medicului ortodont pentru a obține cele mai bune rezultate.

Etapele de tratament pentru aparatul dentar mobil

Recomandări pentru părinți

Dieta

Copilul poate consuma alimente dure, dar igiena dentară este esențială pentru a preveni caria dentară și alte probleme orale.

Igiena

Periajul dinților de două ori pe zi, utilizarea aței dentare și apei de gură sunt obligatorii pentru a menține sănătatea orală și a preveni acumularea plăcii bacteriene.

Aparatul dentar mobil este mai eficient pentru copii de până la 12 ani, având o eficiență redusă pentru adulți cu anomalii dentare severe.
Tratamentul timpuriu reduce riscul apariției unor probleme severe și costurile ulterioare.
Aparatul dentar mobil trebuie purtat între 6 luni și 2 ani, în funcție de complexitatea cazului și de răspunsul pacientului la tratament.

Costul unui aparat dentar mobil este considerabil mai mic comparativ cu cel al aparatelor dentare fixe. Prețurile pornesc de la aproximativ 1000 RON, variind în funcție de complexitatea cazului și de particularitățile estetice solicitate de pacient.

Întrebări frecvente despre aparatul ortodontic mobil

La clinica stomatologică Smileway din Timișoara, prețul unui aparat dentar mobil este de 1000 RON.
Oricine are nevoie de corecții dentare minore și este recomandat de un ortodont.
De obicei, la copii și adolescenți, dar și adulții pot beneficia.
Poate fi scos pentru igienă și confort sporit.
Aplică o presiune ușoară pe dinți pentru a-i deplasa treptat în poziția corectă.
De obicei, 20-22 ore pe zi, dar depinde de recomandările ortodontului.
Între 6 luni și 2 ani, în funcție de complexitatea cazului.
Cu apă și săpun sau soluții speciale de curățare, zilnic.
Este recomandat să-l scoți în timpul meselor.
Contactează imediat ortodontul pentru reparație sau înlocuire.
Ajustările sunt făcute de ortodont în timpul controalelor periodice.
Prețurile încep de la 1000 RON și variază în funcție de complexitate.
Poate fi inconfortabil la început, dar durerea dispare de obicei în câteva zile.
Disconfort temporar, iritații ale gingiilor, și risc de deteriorare dacă nu este întreținut corespunzător.
Poate cauza dificultăți minore de vorbire la început, dar te vei adapta în timp.
Da, dar este recomandat să folosești o proteză pentru sporturi de contact.

Aparate funcționale, aparate de retenție și alignere transparente.

Urmărind îmbunătățirea poziției dinților și consultând ortodontul.
Tratamentul va dura mai mult și poate fi mai puțin eficient.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024