Aparat dentar Safir

Clinica dentară Smileway din Timișoara îți pune la dispoziție toate informațiile despre aparat dentar Safir. Iată detalii despre preț, avantaje, riscuri și răspunsuri la o serie de întrebări comune:

despre Aparatul dentar Safir

Smileway Timișoara: Ce este un aparat dentar Safir?

Aparatul dentar safir funcționează pe același principiu ca cel metalic, dar bracket-urile sale sunt realizate din safir. Acest material translucid și foarte estetic face ca aparatul să fie aproape invizibil pe dinți. Arcul care trece prin bracket-uri este de obicei alb, completând astfel aspectul discret al acestui dispozitiv medical. Acesta este ideal pentru pacienții care își doresc o soluție ortodontică eficientă, dar și estetică, fără a compromite zâmbetul pe parcursul tratamentului. Smileway Timișoara pune accent pe confortul și satisfacția pacienților săi, oferind cele mai avansate soluții în domeniul ortodonției.

Componentele aparatului dentar safir:

1. Bracket-urile de safir: realizate din cristale de safir, aceste componente sunt transparente și foarte rezistente, oferind un aspect estetic plăcut și durabilitate. Bracket-urile sunt șlefuite cu precizie pentru a elimina orice margini ascuțite, reducând astfel riscul de iritații bucale.
2. Arcul ortodontic: acesta este un fir subțire, de obicei alb sau acoperit cu un strat estetic, care trece prin bracket-uri și aplică forța necesară pentru a deplasa dinții. Arcul poate fi realizat din materiale de înaltă tehnologie, cum ar fi aliajele de nichel-titanium, pentru a asigura o forță constantă și eficientă.
3. Ligaturi: acestea sunt mici elastice sau fire metalice care fixează arcul în bracket-uri. Ligaturile elastice pot fi transparente sau de culoarea dintelui pentru a menține discreția aparatului. Unele sisteme moderne utilizează bracket-uri autoligaturante, eliminând necesitatea ligaturilor elastice și reducând frecarea, ceea ce poate accelera tratamentul.
4. Tubișoarele și benzile: acestea sunt componente metalice sau ceramice care se atașează de molari pentru a ancora arcul ortodontic, asigurând stabilitatea aparatului dentar. Tuburile sunt prelucrate cu precizie pentru a oferi confort și funcționalitate maximă.

Avantaje aparat dentar safir

Estetică superioară

Bracket-urile transparente din safir se confundă cu dinții, oferind un tratament ortodontic aproape invizibil.

Durabilitate

Safirul este al doilea cel mai dur material după diamant, asigurând o rezistență excelentă a bracket-urilor.

Eficiență

In unele cazuri, tratamentul cu aparat dentar safir poate fi mai rapid decât alte metode convenționale.

Confort

Materialul neted și rotunjit al bracket-urilor din safir reduce iritațiile bucale și crește confortul purtătorului.

Compatibilitate cu tehnologia modernă

Aparatele dentare safir sunt compatibile cu diverse tehnologii ortodontice moderne, cum ar fi utilizarea forțelor ușoare și constante, care pot accelera timpul de tratament și îmbunătăți rezultatele.

Smileway aparat dentar safir avantaje 1

Dezavantaje aparat dentar safir

Costuri mai ridicate

Aparatul dentar din safir este mai costisitor decât aparatele metalice tradiționale.

Compatibilitate cu dintii

Este indicat în special pentru persoanele cu dinți mai albi, pentru a camufla mai bine bracket-urile transparente.

Necesitatea îngrijirii riguroase

Deși bracket-urile din safir sunt foarte rezistente, este important ca purtătorii să mențină o igienă orală riguroasă pentru a preveni acumularea de plăci și eventualele decolorări ale bracket-urilor.

Smileway aparat dentar safir deavantaje 1

Preț aparat dentar Safir

Prețul unui aparat dentar safir este mai ridicat comparativ cu aparatele dentare ceramice sau metalice, fiind de 3600 lei per arcadă. La clinica dentara Smileway din Timisoara vei găsi cele mai bune prețuri pentru tratamentele cu aparate dentare safir, alături de servicii ortodontice de top. Te invităm să consulti lista noastră de prețuri pentru aparate dentare safir.

Alege sănătatea și estetica

Dacă te confrunți cu prea multe păreri online și nu știi dacă tratamentul ortodontic cu aparat dentar safir este potrivit pentru tine, discută cu un medic specialist ortodont. Acesta te va ajuta să decizi dacă aparatul dentar safir este varianta optimă pentru nevoile tale. Alege un tratament ortodontic eficient, discret și elegant și bucură-te de un zâmbet perfect cu ajutorul aparatului dentar safir, pentru o viață întreagă!
Smileway aparat dentar safir pret 1

Informează-te despre alternativele tale. Iată alte tipuri de aparat ortodontic:

Prețurile pentru un aparat dentar la clinica Smileway din Timișoara:

 • Consultație

  Consultație + măsurători + scanare + plan tratament

  150 ron
 • Aparat dentar metalic /arcada
  2600 ron
 • Aparat dentar safir /arcada
  3600 ron
 • Aparat dentar cearmica /arcada
  3400 ron
 • Aparat dentar invizibil Spark
  de la 2000€
 • Aparat dentar mobil
  1000 ron

Pentru mai multe informații, apasă pe aparatul dentar care prezintă interes.

Întrebări frecvente despre aparatele ortodontice de safir

Aparatele dentare de safir sunt aparate ortodontice fixe, realizate din cristale de safir transparent, utilizate pentru îndreptarea dinților. Ele sunt apreciate pentru aspectul lor estetic discret, aproape invizibil.
Aparatele dentare de safir funcționează prin aplicarea unei forțe constante asupra dinților, ghidându-i treptat în poziția corectă. Bracket-urile din safir sunt fixate pe dinți, iar arcurile metalice conectate la acestea generează forța necesară pentru aliniere.
Principalul avantaj al aparatelor dentare de safir este estetica superioară datorită transparenței lor, fiind mult mai puțin vizibile decât cele metalice. De asemenea, sunt rezistente și nu se pătează ușor.

La clinica stomatologică Smileway din Timișoara, costul unui aparat ortodontic din safir este de 3600 RON.

Deși aparatele dentare de safir sunt foarte rezistente, ele nu sunt la fel de durabile ca cele metalice și pot fi mai susceptibile la fisuri. Totuși, cu îngrijire adecvată, ele pot funcționa eficient pe toată durata tratamentului ortodontic.
Aparatele dentare de safir necesită o igienă orală riguroasă, incluzând periajul de cel puțin două ori pe zi și utilizarea aței dentare. Este recomandată evitarea alimentelor dure și lipicioase care pot deteriora bracket-urile.
Da, aparatele dentare de safir sunt la fel de eficiente ca cele metalice în corectarea malocluziilor și alinierea dinților. Eficacitatea lor depinde de respectarea planului de tratament stabilit de ortodont.
Aparatele dentare de safir sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de malocluzii, inclusiv cazurile complexe. Cu toate acestea, ortodontul va evalua fiecare caz pentru a determina cea mai bună opțiune de tratament.
Durata tratamentului cu aparate dentare de safir variază în funcție de severitatea problemei, dar în general durează între 18 și 24 de luni. Ortodontul va oferi o estimare mai precisă după evaluarea inițială.
Da, aparatele dentare de safir sunt mult mai puțin vizibile datorită transparenței lor, ceea ce le face o opțiune estetică preferată de mulți pacienți. Bracket-urile se amestecă cu culoarea naturală a dinților, fiind aproape invizibile.
În general, controalele ortodontice pentru aparatele dentare de safir sunt necesare la fiecare 4-6 săptămâni. Aceste vizite sunt esențiale pentru ajustarea arcurilor și monitorizarea progresului tratamentului.
Este recomandat să evitați alimentele dure, lipicioase sau crocante, cum ar fi caramelele, popcornul și nucile, deoarece pot deteriora bracket-urile de safir. Alimentele mai moi și tăiate în bucăți mici sunt preferabile pentru a proteja aparatul dentar.
Bracket-urile din safir sunt rezistente la pete și nu se îngălbenesc, dar ligaturile elastice care le țin pe loc pot suferi decolorări. Schimbarea regulată a ligaturilor elastice în timpul controalelor ortodontice ajută la menținerea unui aspect curat.
Da, aparatele dentare de safir sunt o opțiune excelentă pentru adulți datorită esteticii superioare și eficienței lor în corectarea malocluziilor. Mulți adulți preferă această opțiune pentru a menține un aspect profesional pe durata tratamentului.
Purtarea unui aparat dentar de safir poate cauza disconfort și sensibilitate, mai ales după ajustări, similar altor tipuri de aparate dentare. Disconfortul este temporar și poate fi gestionat cu analgezice ușoare și o dietă moale.
Dacă un bracket de safir se desprinde, este important să contactați ortodontul cât mai curând posibil pentru a programa o vizită de reparație. Între timp, încercați să păstrați bracket-ul într-un loc sigur și evitați să mestecați pe partea afectată.
Aparatele dentare de safir necesită o igienă orală riguroasă pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și cariilor. Este important să periați dinții după fiecare masă și să folosiți ață dentară zilnic, precum și să faceți controale dentare regulate.
Da, puteți practica sporturi cu un aparat dentar de safir, dar este recomandat să purtați un protector bucal pentru a proteja atât aparatul dentar, cât și dinții de eventualele traumatisme. Protectorul bucal personalizat este cea mai bună opțiune pentru confort și protecție.
Costul aparatelor dentare de safir este, în general, similar sau ușor mai mare decât al celor ceramice, datorită materialelor și esteticii superioare. Diferența exactă de cost depinde de practica ortodontică și de complexitatea cazului individual.
Contraindicațiile pentru utilizarea aparatelor dentare de safir includ alergiile la anumite materiale, probleme dentare severe care necesită alternative specifice și igiena orală deficitară. Ortodontul va evalua fiecare pacient pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024