Coroane dentare zirconiu

Smileway Timisoara: Coroane dentare zirconiu - oferă o combinație perfectă de durabilitate și estetică superioară la un pret avantajos. Fabricate din zirconiu de înaltă calitate, aceste coroane imită perfect aspectul natural al dinților. Pe aceasta pagina ti-am pregatit toate informatiile de care ai nevoie.

despre Coroanele dentare din zirconiu

Ce este coroana din zirconiu

Tehnologia modernă de prelucrare a zirconiului, care include scanarea, frezarea și sinterizarea, permite atingerea unor standarde foarte exigente din punct de vedere estetic și funcțional, la costuri rezonabile. Este un material ceramic ce imită cu mare fidelitate aspectul natural al dinților și este prelucrat prin sisteme computerizate. În stomatologie, nu se folosește zirconiul pur, ci combinația de oxid de zirconiu.

Zirconiul, un material utilizat din ce în ce mai frecvent în stomatologie, a apărut relativ recent pe piață. Acesta posedă proprietăți excepționale și poate fi folosit pe scară largă în tratamentul edentațiilor și altor tipuri de leziuni ale coroanelor dentare.

La Smileway Timisoara, zirconiul este utilizat în protetica dentară, o ramură care se ocupă cu redarea aspectului și funcționalității arcadelor dentare de unde s-au pierdut dinți. Protetica dentară este o ramură veche a stomatologiei și, de-a lungul anilor, s-au descoperit materiale cu proprietăți mecanice și estetice remarcabile.
Astfel, în prezent, fiecare material utilizat în protetica dentară, fie că este acrilat, metal, ceramică clasică sau oxid de zirconiu, are indicații clare și poate fi folosit în anumite situații pentru protezarea spațiilor edentate.

Utilizarea coroanei dentare din zirconiu

Fracturi dentare

Acestea sunt frecvente în urma accidentelor, afectând în special dinții frontali datorită poziției lor anterioare în raport cu craniul. În funcție de severitatea impactului și gradul de afectare al dinților, soluțiile de tratament variază.

Pierderea vitalității dintelui

Vitalitatea dintelui poate fi pierdută din cauza unor carii extinse care deschid camera pulpară și afectează nervul. Traumatismele care duc la fracturi dentare profunde sau aplicarea unor forțe mari asupra dintelui pot produce aceleași efecte. În urma pierderii vitalității și a unei părți din structura dintelui, țesuturile rămase devin fragile și se pot fractura ușor. Restaurările cu lucrări protetice din zirconiu ajută la redarea morfologiei și esteticii dinților.

Malpoziții dentare

Înghesuirile dentare sau modificările de formă și poziție ale dinților necesită tratament ortodontic. Dacă acest tratament nu poate fi aplicat, defectul poate fi corectat cu ajutorul coroanelor din zirconiu.

Protezarea implanturilor dentare

Implantul dentar, inserat în os pentru a înlocui rădăcina pierdută, necesită o piesă protetică pentru porțiunea coronară, vizibilă. Zirconiul este materialul ideal pentru acest scop datorită proprietăților sale mecanice, chimice și estetice desăvârșite.

smileway Coroane dentare zirconiu utilizare 1

Importanța materialelor în protetica dentară

De-a lungul timpului, medicina dentară, în special protetica dentară, a căutat să utilizeze materiale durabile și estetice pentru a oferi pacienților atât confort psihologic, cât și durabilitate.

Oxidul de zirconiu a fost introdus în medicina dentară ca înlocuitor pentru metal, care, deși rezistent, este inestetic. Spre deosebire de metal sau acrilat, zirconiul este biocompatibil cu țesuturile din jur, astfel încât nu provoacă reacții de corp străin sau iritații. Rezultatele estetice sunt incontestabile deoarece zirconiul, prin translucența sa, poate fi cosmetizat și adaptat pentru a se integra perfect cu țesuturile pe care le înlocuiește. Lumina străbate coroana de zirconiu în același mod în care străbate și dintele natural.

smileway Coroane dentare zirconiu importanta materialelor 1

Importanța protezării timpurii a edentațiilor

Este esențial ca edentațiile să fie protezate cât mai devreme pentru a evita diverse probleme, precum:

Atrofia osoasă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, volumul osos scade treptat. Osul este stimulat de prezența dinților pe arcade, astfel încât odată cu pierderea acestora, stimulii dispar. Rezultatul este reducerea dimensiunilor osoase, ceea ce face dificilă protezarea ulterioară.

Dificultăți în exercitarea funcțiilor

Masticația, un proces crucial pentru a asigura organismului nutrienții necesari, devine dificilă la pacienții edentați. Acest lucru poate duce la tulburări ale sistemului digestiv, deoarece hrana nu este mărunțită și procesată corect. Fonația poate fi afectată, mai ales în cazul pronunției consoanelor care necesită sprijinul limbii pe dinții din față.

Modificări ocluzale

Edentația parțială, în care lipsesc doar o parte din dinți, duce la modificări ce afectează dinții rămași. Există riscul apariției tulburărilor de ocluzie, cu transmiterea nefirească a forțelor dezvoltate în timpul masticației. Aceste forțe nocive pot genera mobilitate dinților afectați și dureri la nivelul articulației temporo-mandibulare.

smileway Coroane dentare zirconiu importanta protezarii 1

Avantajele utilizării coroanelor din zirconiu

Estetica

Pacienții sunt adesea preocupați în primul rând de aspectul lucrărilor protetice, uneori chiar înainte de funcționalitatea lor. Zirconiul este preferat de cei care au pretenții estetice deosebite datorită naturaleții pe care o conferă lucrării protetice.

Durabilitatea

Coroanele de zirconiu necesită o investiție financiară mai mare decât omologii din metal sau acrilat, însă oferă rezultate superioare în timp, atât în ceea ce privește rezistența, cât și durabilitatea. Zirconiul nu absoarbe apă precum acrilatul și, prin procesul tehnologic de fabricație computerizat, obține o mai bună adaptare și rezistență la factorii locali și de mediu care pot cauza descimentarea sau fracturarea lucrării.

Biocompatibilitate

O condiție esențială pentru materialele utilizate în protetică este biocompatibilitatea, adică capacitatea coroanelor dentare de a fi acceptate de țesuturile din jur și de a nu produce reacții secundare. Datorită calităților și avantajelor sale, zirconiul devine materialul de elecție în numeroase situații clinice.

smileway Coroane dentare zirconiu avantaje 1

Procesul de realizare a coroanei din zirconiu

Coroana dentară din zirconiu este o piesă protetică artificială realizată în laboratorul de tehnică dentară, care înlocuiește coroana dintelui natural. Prepararea dintelui pentru aplicarea coroanei de zirconiu implică mai multe etape, realizate prin colaborarea strânsă între medicul stomatolog și tehnicianul dentar:

Prepararea dintelui

Medicul stomatolog prepară dintele pentru a obține spațiul necesar aplicării coroanei.

Amprentarea

Medicul ia o amprentă a dintelui preparat.

Realizarea piesei protetice

Tehnicianul dentar, pe baza amprentei, realizează piesa protetică care se va adapta perfect țesuturilor din jur.

smileway Coroane dentare zirconiu procesul de realizare 1

Avantajele punților dentare de zirconiu

Estetică superioară

Zirconiul are o culoare albă naturală și poate fi translucid, imită foarte bine aspectul dinților naturali. Nu prezintă o margine metalică vizibilă, cum se întâmplă în cazul punților metalo-ceramice, ceea ce contribuie la un zâmbet mai estetic.

 Durabilitate și rezistență

 Zirconiul este extrem de dur și rezistent la uzură, ceea ce face puntea dentară foarte durabilă.  Rezistă bine la forțele masticatorii, fiind ideal pentru punți pe molari și premolari.

Biocompatibilitate

Materialul este biocompatibil și hipoalergenic, ceea ce reduce riscul de reacții alergice sau iritații ale gingiilor. Nu favorizează acumularea plăcii bacteriene, ceea ce contribuie la o igienă orală mai bună.

Precizie și adaptare perfectă

Tehnologia CAD/CAM (design asistat de computer și fabricare asistată de computer) permite o precizie foarte mare în realizarea punții, asigurând o adaptare perfectă și confortabilă pentru pacient.

Procesul de realizare

Consult și planificare

Medicul stomatolog evaluează situația orală a pacientului și discută opțiunile disponibile. Se realizează amprente dentare și scanări digitale pentru a obține un model precis al gurii pacientului.

Prepararea dinților stâlpi

Dinții stâlpi sunt pregătiți prin șlefuire pentru a permite fixarea punții.

Confecționarea punții

Cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM, puntea de zirconiu este proiectată și fabricată cu mare precizie.

Proba și fixarea finală

Puntea este probată în gura pacientului pentru a verifica adaptarea și estetica. După ajustările necesare, puntea este fixată permanent cu ciment dentar special.

smileway Coroane dentare zirconiu proces 1

Îngrijirea punții dentare de zirconiu

Igiena orală

Este esențială menținerea unei igiene orale riguroase, cu periaj de două ori pe zi și utilizarea aței dentare.

Controale periodice

Vizitele regulate la stomatolog pentru curățări profesionale și evaluări sunt cruciale pentru a asigura longevitatea punții.

Evitarea obiceiurilor dăunătoare

Evitarea mestecării obiectelor dure și a obiceiurilor precum rosul unghiilor.

Puntea dentară de zirconiu reprezintă o soluție de top în protetica dentară, combinând estetica naturală cu performanța superioară, oferind pacienților un zâmbet frumos și funcțional pentru mulți ani.
smileway Coroane dentare zirconiu ingrijire 1

Întrebări frecvente despre coroanele dentare de zirconiu

O coroană de zirconiu este o proteză dentară realizată din oxid de zirconiu, un material extrem de dur și estetic, folosit pentru a înlocui sau acoperi un dinte deteriorat.

Coroanele de zirconiu sunt mai estetice, fiind aproape identice cu dinții naturali, și sunt biocompatibile, ceea ce reduce riscul de reacții alergice.
Coroanele de zirconiu sunt potrivite pentru majoritatea pacienților, însă unii pot necesita evaluări suplimentare în cazul unor condiții specifice.
Durata de viață a unei coroane de zirconiu poate varia între 10 și 15 ani sau mai mult, în funcție de igiena orală și obiceiurile pacientului.

La clinica dentară Smileway din Timișoara, prețul unei coroane dentare din zirconiu este de 1700 RON.

Coroanele de zirconiu sunt foarte rezistente la pete și decolorare, menținându-și aspectul pe termen lung.
Estetica coroanelor de zirconiu este excelentă, acestea fiind aproape identice cu dinții naturali în ceea ce privește culoarea și transparența.
Coroanele de zirconiu sunt foarte rezistente și pot suporta forțele de masticație, fiind ideale atât pentru dinții frontali cât și pentru molari.
Da, coroanele de zirconiu sunt biocompatibile, ceea ce înseamnă că sunt bine tolerate de țesuturile orale și nu provoacă reacții alergice.
Reacțiile alergice la zirconiu sunt extrem de rare, deoarece materialul este biocompatibil și non-alergenic.
Procedura de aplicare a unei coroane de zirconiu poate dura între două și trei ședințe, în funcție de complexitatea cazului și de tehnologia folosită.
Coroanele de zirconiu nu necesită îngrijiri speciale, dar este importantă menținerea unei bune igiene orale și vizite regulate la dentist.
Coroanele de zirconiu pot fi folosite pentru majoritatea tipurilor de leziuni dentare, inclusiv pentru dinții grav deteriorați sau pentru protezarea pe implanturi.
Coroanele de zirconiu pot fi folosite pentru majoritatea tipurilor de leziuni dentare, inclusiv pentru dinții grav deteriorați sau pentru protezarea pe implanturi.
Da, coroanele de zirconiu sunt adesea utilizate pentru a proteza implanturile dentare datorită durabilității și aspectului lor natural.
Coroanele de zirconiu se integrează foarte bine cu țesuturile gingivale, minimizând riscul de iritație sau inflamație.
Complicațiile sunt rare, dar pot include sensibilitate temporară, ajustări necesare post-aplicare sau, în cazuri extreme, fracturarea coroanei.
De obicei, se îndepărtează o cantitate minimă din dintele natural pentru a asigura o potrivire corectă și durabilă a coroanei de zirconiu.
Deși foarte rezistente, coroanele de zirconiu pot să se fractureze sau să se ciobească în cazuri de traume severe sau mușcături excesive.
O coroană de zirconiu deteriorată poate necesita înlocuire completă, deoarece repararea nu este întotdeauna posibilă sau eficientă.
Coroanele de zirconiu sunt mai rezistente și durabile decât cele din ceramică, dar ambele oferă un aspect estetic similar.
Zirconiul folosit în stomatologie este, în general, sub formă de oxid de zirconiu, care este un material foarte pur și biocompatibil.
Da, coroanele de zirconiu sunt potrivite atât pentru dinții frontali cât și pentru molari datorită durabilității și aspectului lor natural.
Este posibilă o sensibilitate temporară după aplicarea coroanei, dar aceasta ar trebui să dispară în câteva zile.
Dacă simțiți disconfort după aplicarea unei coroane de zirconiu, este recomandat să contactați medicul dentist pentru o evaluare și eventuale ajustări.
Garanția pentru coroana de zirconiu variază în funcție de clinica dentară, dar în general poate fi de câțiva ani, reflectând durabilitatea materialului.
Execuția unei coroane de zirconiu poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea cazului și de tehnologia folosită.
O coroană de zirconiu are o durată de viață de 10-15 ani sau mai mult, în funcție de îngrijirea orală și obiceiurile pacientului.
Culoarea coroanei dentare de zirconiu poate fi ajustată pentru a se potrivi perfect cu nuanța dinților naturali ai pacientului.
Procedura de aplicare a coroanei nu ar trebui să fie dureroasă, deoarece se realizează sub anestezie locală; disconfortul post-procedură este minim.
Coroanele de zirconiu sunt foarte estetice și ar trebui să se potrivească perfect cu dinții naturali, făcând diferența aproape imperceptibilă.
Coroanele de zirconiu sunt fixate solid și, cu o îngrijire adecvată, nu ar trebui să cadă.
Coroanele de zirconiu sunt rezistente la decolorare și ar trebui să își mențină culoarea inițială pe termen lung.
Senzația de mâncărime a gingiilor nu este obișnuită și ar trebui discutată cu medicul dentist pentru a exclude posibile complicații.
Senzația de corp străin ar trebui să dispară în câteva zile sau săptămâni, pe măsură ce te obișnuiești cu coroana.
Schimbările de vorbire pot apărea temporar după aplicarea coroanelor, dar ar trebui să se corecteze pe măsură ce te obișnuiești cu noile coroane.
Nu, zirconiu utilizat în stomatologie nu este radioactiv și este complet sigur pentru utilizare.
IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024