Implantologie în Timișoara

Clinica dentară Smileway este aici pentru a răspunde tuturor întrebărilor și nelămuririlor tale. Dacă ești în căutarea serviciilor de implantologie in Timsioara, venim în sprijinul tău cu informații detaliate despre costuri, proceduri, avantaje, alternative, riscuri și complicații.

Implantologie în Timișoara - Soluția ideală pentru un zâmbet natural și funcționalitate optimă

Implanturile dentare sunt o metodă eficientă și modernă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind un aspect și o senzație similare cu cei naturali. La Clinica dentară Smileway, ne mândrim cu utilizarea celor mai bune materiale disponibile pe piață, folosind implante de la branduri renumite precum Straumann, Neodent și Prama. Alegem să utilizăm doar implante semi-premium și premium deoarece țintim pentru rezultate de excepție care să ne facă mândri de munca noastră.

Aceste implanturi constau într-o rădăcină artificială introdusă în osul mandibular sau maxilar, integrându-se perfect în structura osoasă prin procesul de osteointegrare. Astfel, implanturile oferă o bază solidă și durabilă pentru coroanele dentare, asigurând stabilitate și funcționalitate pe termen lung.

Beneficiile implantelor dentare

Servicii de implantologie in Timisoara:
Cat de dureroasa este interventia?

Durerea asociată cu implanturile dentare variază de la o persoană la alta, dar în general, procedura nu este considerată foarte dureroasă. În timpul intervenției, pacienții sunt sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că nu vor simți durerea în timpul procedurii propriu-zise. După intervenție, este posibil să apară un disconfort ușor până la moderat, care poate fi gestionat eficient cu analgezice prescrise de medic.

Pentru cei interesați de implantologie în Timișoara, este important de știut că majoritatea pacienților raportează că durerea postoperatorie este similară cu cea resimțită după o extracție dentară obișnuită. Disconfortul tinde să scadă în câteva zile, iar majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile lor normale într-un timp scurt. 

Ce sunt implanturile dentare?

Implantul dentar este un dispozitiv medical realizat din titan, care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Plasat în os, acesta susține ulterior o coroană dentară, imitând perfect aspectul și funcționalitatea unui dinte natural. Implantul ajută la prevenirea atrofiei osoase și menține structura normală a maxilarului.
Implantologie în Timișoara

Cui se adresează implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt recomandate persoanelor care doresc să-și refacă dantura, fie că este vorba de înlocuirea unui singur dinte sau refacerea completă a arcadei dentare. Este o soluție ideală pentru cei care au pierdut dinți din cauza bolilor parodontale, accidentelor sau altor motive.

Efectele lipsei dinților asupra sănătății orale

Lipsa dinților poate avea un impact negativ asupra sănătății orale și a stimei de sine. Deși multe persoane evită implanturile dentare din cauza fricii sau a costurilor, lipsa unui dinte poate duce la probleme mai grave, inclusiv spațierea dinților rămași și o funcționalitate redusă a danturii. Implanturile dentare previn aceste probleme și asigură stabilitatea osului maxilar.
shutterstock 1735581968 1

Cât costă un implant dentar?

Implantologie în Timișoara: La clinica dentară Smileway, pretul variază între 500 și 700 de euro, în funcție de tipul implantului ales. Implantul dentar este doar componenta de titan inserată în os, iar pe lângă aceasta sunt necesare diverse alte componente, cum ar fi: bontul protetic, coroana dentară, scanbody-ul și bontul analog. În anumite cazuri, pot fi necesare și alte accesorii pentru a asigura o restaurare reușită, inclusiv adiția de os. De aceea, o consultație de specialitate, bazată pe o tomografie computerizată, este esențială pentru a planifica corect cazul și a oferi pacientului un plan de tratament ce contine costuri exacte.

Iata costurile pentru un implant dentar (caz simplu)

 • Implant dentar Neodent 500 euro
 • Descoperire implant dentar 150 euro

  După osteointegrarea implantului, urmează etapa de descoperire a acestuia. În această fază, costurile includ bontul protetic, scanbody-ul, bontul analog și șurubul de vindecare.

 • Coroana dentara pe implant (zirconiu) 1700 ron

  După conformarea gingiei, implantul dentar este protezat utilizând o coroană dentară din zirconiu.

Acestea sunt prețurile pentru serviciile de implantologie în Timișoara, la clinica stomatologică Smileway. Costurile pot varia în funcție de tipul implantului utilizat, experiența medicului, echipamentele folosite, standardele de igienă și alți factori.

Tipurile de implante dentare folosite la clinica stomatologica Smileway

Indicatiile implantului dentar

Contraindicatiile implantului dentar

Etapele tratamentului cu implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare implică mai multe etape:

 1. Consultația inițială
 2. Radiografia
 3. Intervenția chirurgicală
 4. Scanarea pentru lucrarea protetică
 5. Cimentarea lucrarii protetice
Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor sale specifice. În unele cazuri, după inserarea implanturilor, se montează o lucrare provizorie, iar după o perioadă de vindecare, se realizează lucrarea protetică finală.

Implanturi dentare într-o singură intervenție

În anumite situații, pacientul poate primi rapid o soluție temporară pentru a înlocui dinții lipsă. Această lucrare provizorie poate fi realizată în decurs de 24 de ore de la intervenția chirurgicală inițială, oferind confort și estetică imediată până la finalizarea lucrării protetice permanente.In majoritatea cazurilor, aceasta tehnica este folosita in cazul dintilor frontali, unde fortele masticatorii nu sunt atat de mari. 

Află mai multe despre implanturile dentare într-o singură intervenție…

smileway implantologie etape 1

Alternative la implanturile dentare

Protezele dentare totale sunt dispozitive mobile care înlocuiesc toți dinții dintr-o arcadă dentară, realizate dintr-o bază acrilică cu dinți artificiali. Sunt menținute prin adeziunea la gingii și forța musculară a gurii.

Protezele dentare parțiale înlocuiesc unul sau mai mulți dinți lipsă, ancorate de dinții naturali rămași cu cârlige. Sunt mobile și ajută la restabilirea funcției masticatorii și estetice.

Puntile dentare sunt dispozitive fixe care înlocuiesc dinții lipsă, susținute de dinți naturali sau implante. Sunt cimentate permanent, oferind stabilitate și estetică.

Tratamentul ortodontic poate închide eficient spațiul format din cauza unui dinte lipsă, utilizând aparate dentare fixe sau mobile pentru a muta treptat dinții vecini în poziția corectă.

smileway implantologie alternative 1

Durata de viata a unui implant dentar

Igiena orală și stilul de viață pot afecta durata de viață a implanturilor dentare. Este esențial să se mențină o igienă orală corespunzătoare, care include periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură. Fumatul poate reduce fluxul sanguin către gingie și os, afectând procesul de vindecare, așa că medicii recomandă evitarea acestui obicei atât înainte, cât și după intervenție.

Îngrijirea danturii după intervenția cu implanturi dentare

Pentru o recuperare rapidă și fără complicații, pacienții ar trebui să respecte tratamentul medicamentos prescris de medic și să urmeze instrucțiunile privind igiena orală. Aceasta include periajul delicat al dinților, folosirea aței dentare și evitarea alimentelor dure sau crocante în primele zile după intervenție. Vizitele regulate la dentist pentru monitorizare și curățări profesionale sunt esențiale pentru menținerea sănătății implanturilor și a danturii în general.
La Clinica dentară Smileway, ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții pentru restaurarea danturii, folosind tehnologii avansate și materiale de înaltă calitate, pentru a ne asigura că fiecare tratament este un succes.
smileway implantologie ingrijire 1

Implantologie în Timișoara: Întrebări frecvente

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale, de obicei din titan, care sunt inserate în osul maxilar sau mandibular pentru a susține coroane, punți sau proteze dentare. Ele înlocuiesc dinții pierduți și oferă o bază solidă pentru restaurările dentare. Procedura imită rădăcina naturală a dintelui, asigurând stabilitate și funcționalitate.

Implantologie în Timișoara:Implanturile dentare oferă o stabilitate superioară, prevenind mișcarea protezelor în timpul masticației și vorbirii. Ele ajută la prevenirea resorbției osoase, menținând structura maxilarului și aspectul facial. De asemenea, implanturile nu necesită sacrificarea dinților adiacenți, cum se întâmplă în cazul punților tradiționale.

Candidatul ideal pentru implanturi dentare este o persoană cu o sănătate orală bună și suficientă masă osoasă pentru a susține implantul. Este important ca gingiile să fie sănătoase și să nu existe boli parodontale active. De asemenea, candidatul trebuie să aibă o stare generală de sănătate bună și să nu fie fumător intens.

Implantologie în Timișoara:Procedura de inserare a unui implant dentar durează aproximativ 1-2 ore, în funcție de complexitatea cazului. După inserarea implantului, este necesară o perioadă de vindecare de câteva luni pentru osteointegrare. Ulterior, se atașează bontul protetic și coroana dentară, finalizând tratamentul.

Procedura de inserare a implanturilor dentare se realizează sub anestezie locală, minimizând durerea în timpul intervenției. După procedură, este posibil să apară un disconfort moderat, similar cu cel al unei extracții dentare, care poate fi gestionat cu analgezice. Majoritatea pacienților raportează o recuperare confortabilă și rapidă.

Implantologie în Timișoara:Cel mai frecvent material utilizat pentru implanturile dentare este titanul, datorită biocompatibilității și durabilității sale. Există și implanturi din zirconiu, care sunt albe și oferă o alternativă estetică pentru pacienții sensibili la metale. Ambele materiale permit osteointegrarea eficientă cu osul maxilar sau mandibular.

Rata de succes a implanturilor dentare este foarte ridicată, de aproximativ 95-98%, în funcție de locația implantului și de starea generală de sănătate a pacientului. Succesul pe termen lung depinde de igiena orală corespunzătoare și de vizitele regulate la dentist. Factori precum fumatul sau afecțiunile sistemice pot influența negativ rezultatul.

Implantologie în Timișoara:Implanturile dentare necesită o igienă orală riguroasă similară cu cea a dinților naturali, inclusiv periajul de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Este important să vizitați dentistul regulat pentru curățări profesionale și evaluări. Evitarea fumatului și menținerea unei diete sănătoase contribuie la longevitatea implanturilor.

Recuperarea inițială după inserarea unui implant dentar durează aproximativ 1-2 săptămâni, timp în care disconfortul și umflarea se vor diminua treptat. Osteointegrarea completă, procesul prin care implantul se fixează în os, poate dura între 3 și 6 luni. După această perioadă, se poate finaliza restaurarea protetică.
După procedura de implantare, este recomandat să consumați alimente moi și să evitați mestecarea pe partea tratată pentru câteva zile. Evitați băuturile fierbinți și alimentele dure sau crocante până la vindecarea completă a zonei. Este important să respectați instrucțiunile medicului dentist pentru a asigura o recuperare optimă.
Complicațiile pot include infecții, eșecul osteointegrării, deteriorarea nervilor sau sinusurilor și respingerea implantului. Complicațiile sunt rare și pot fi minimizate printr-o planificare atentă și respectarea strictă a igienei orale. În caz de complicații, este esențial să contactați imediat medicul dentist.

Implantologie în Timișoara: Costul unui implant dentar poate varia semnificativ, în funcție de locație, complexitatea cazului și materialele utilizate. În general, prețul poate varia între 1.000 și 3.000 de euro pentru un implant complet, inclusiv coroana. Este recomandat să consultați mai mulți specialiști și să verificați acoperirea asigurării pentru a planifica bugetul necesar.

Acoperirea pentru implanturile dentare variază în funcție de politica asigurării dentare și de specificul planului de asigurare. Unele planuri pot acoperi o parte din costuri, în timp ce altele nu oferă deloc acoperire pentru implanturi. Este important să verificați detaliile poliței dumneavoastră și să discutați cu furnizorul de asigurări.

Implantologie în Timișoara: Implanturile dentare sunt foarte durabile și pot dura între 10 și 30 de ani sau chiar mai mult, cu o îngrijire adecvată. Durabilitatea depinde de menținerea unei bune igiene orale și de evitarea factorilor care pot afecta implanturile, cum ar fi fumatul. Vizitele regulate la dentist contribuie, de asemenea, la longevitatea implanturilor.

Da, este important să mențineți o igienă orală strictă pentru a preveni infecțiile și complicațiile. Periați dinții de două ori pe zi, folosiți ața dentară zilnic și considerați utilizarea unui irigator bucal pentru curățarea eficientă a zonelor din jurul implanturilor. Vizitele regulate la dentist pentru curățări profesionale și verificări sunt esențiale.
Dacă un implant dentar se simte slăbit sau instabil, este important să contactați imediat medicul dentist. Problemele pot fi cauzate de infecții, probleme de osteointegrare sau alte complicații care necesită intervenție rapidă. Diagnosticarea timpurie și tratamentul adecvat pot preveni pierderea implantului și complicațiile suplimentare.
Reacțiile alergice la implanturile dentare sunt foarte rare, deoarece materialele utilizate, cum ar fi titanul, sunt biocompatibile și bine tolerate de majoritatea pacienților. În cazuri rare, pacienții pot prezenta sensibilități sau alergii la anumite aliaje metalice. Dacă aveți antecedente de alergii la metale, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a alege materialul potrivit.
Dacă osul maxilarului nu este suficient de dens, medicul dentist poate recomanda proceduri de augmentare osoasă, cum ar fi grefele osoase sau utilizarea materialelor sintetice pentru a stimula creșterea osoasă. Aceste proceduri pregătesc osul pentru a susține implantul dentar în mod eficient. După vindecarea completă, implantul poate fi inserat cu succes.
Dacă aveți nevoie de mai multe implanturi dentare, există soluții precum punțile pe implanturi sau protezele pe implanturi, cum ar fi „all-on-4” sau „all-on-6”. Aceste metode utilizează mai puține implanturi pentru a susține o arcadă completă de dinți, oferind stabilitate și funcționalitate optimă. Planificarea detaliată cu medicul dentist este esențială pentru a determina cea mai bună soluție.
Da, implanturile dentare pot fi utilizate pentru a susține punți dentare și proteze totale, oferind o bază stabilă și durabilă. Punțile pe implanturi pot înlocui mai mulți dinți lipsă consecutivi, în timp ce protezele totale pe implanturi oferă o soluție fixă pentru edentația totală. Aceste opțiuni îmbunătățesc funcționalitatea și confortul comparativ cu protezele tradiționale.
Implanturile dentare sunt proiectate pentru a arăta și a se simți foarte natural, imitând forma, culoarea și funcționalitatea dinților naturali. Coroanele dentare realizate din materiale estetice, precum porțelanul, oferă o transparență și un aspect realist. Majoritatea pacienților nu pot face diferența între implanturi și dinții naturali.

Implantologie în Timișoara:Inițial, implanturile dentare pot necesita o perioadă de ajustare, dar, în general, ele îmbunătățesc vorbirea, mai ales în cazul pacienților cu proteze mobile care pot aluneca. Stabilitatea oferită de implanturi permite vorbirea clară și naturală. În scurt timp, majoritatea pacienților se adaptează și observă îmbunătățiri semnificative.

Implantologie în Timișoara:După obținerea unui implant dentar, este recomandat să evitați alimentele dure, crocante și lipicioase timp de câteva săptămâni pentru a permite vindecarea zonei. Pe termen lung, implanturile vă permit să consumați majoritatea alimentelor, oferind o masticație eficientă și stabilă. Respectarea recomandărilor medicului dentist contribuie la succesul tratamentului.

După obținerea unui implant dentar, este recomandat să vizitați dentistul la fiecare 3-6 luni pentru curățări profesionale și verificări. Vizitele regulate permit monitorizarea sănătății implantului și prevenirea complicațiilor. Menținerea unei bune igiene orale și controalele periodice sunt esențiale pentru longevitatea implantului.
Da, sportivii pot purta implanturi dentare, dar este important să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a proteja implanturile în timpul activităților sportive. Utilizarea unui protector bucal personalizat poate preveni traumele dentare. Implanturile oferă o soluție stabilă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți în urma accidentelor sportive.

Implantologie în Timișoara:Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta negativ succesul implanturilor dentare, reducând rata de osteointegrare și crescând riscul de infecții și complicații. Este recomandat să renunțați la fumat și să limitați consumul de alcool pentru a asigura o vindecare optimă. Discutați cu medicul dentist despre impactul acestor factori și despre cum să minimizați riscurile.

Pacienții cu boli cronice, cum ar fi diabetul, pot beneficia de implanturi dentare, dar este important ca boala să fie bine controlată. Un control riguros al glicemiei reduce riscul de complicații și îmbunătățește rata de succes a implanturilor. Consultarea cu medicul dentist și medicul curant este esențială pentru a evalua riscurile și a planifica tratamentul adecvat.
Timpul necesar între extracția unui dinte și inserarea unui implant dentar poate varia de la imediat la câteva luni, în funcție de sănătatea osului și de prezența infecțiilor. În unele cazuri, implantul poate fi inserat imediat după extracție, în timp ce alte cazuri necesită o perioadă de vindecare de 3-6 luni. Medicul dentist va evalua situația specifică și va recomanda cea mai bună abordare.

Implantologie în Timișoara:Tehnici avansate de imagistică, cum ar fi radiografiile panoramice, tomografiile computerizate (CT) și scanările 3D, sunt utilizate pentru a planifica procedura de implant dentar. Aceste imagini oferă informații detaliate despre structura osului și localizarea nervilor, permițând o planificare precisă și personalizată. Utilizarea tehnologiilor moderne îmbunătățește rezultatele și reduce riscurile.

Implantologie în Timișoara:Pentru a vă pregăti pentru procedura de implant dentar, urmați instrucțiunile medicului dentist, care pot include igiena orală riguroasă, ajustări ale medicației și evitarea alimentelor și băuturilor înainte de procedură. Asigurați-vă că aveți o persoană care să vă însoțească și să vă ajute după intervenție. Discuțiile detaliate cu medicul dentist înainte de procedură vor clarifica toate aspectele pregătirii și recuperării.

10 mituri despre implanturile dentare

1. Mit: Implanturile dentare sunt foarte dureroase.
Răspuns:
Procedura de implantare dentară se realizează sub anestezie locală, astfel încât durerea este minimă. După intervenție, disconfortul poate fi gestionat eficient cu analgezice prescrise de medic.

2. Mit: Implanturile dentare nu sunt durabile.
Răspuns:
Implanturile dentare au o durabilitate remarcabilă, putând rezista chiar și o viață întreagă cu o igienă orală corespunzătoare. Materialele folosite sunt extrem de rezistente și biocompatibile.

3. Mit: Implanturile dentare necesită o întreținere specială.
Răspuns:
Implanturile dentare nu necesită întreținere specială, ci doar o igienă orală obișnuită, similară cu cea pentru dinții naturali. Este important să se mențină un periaj regulat și utilizarea aței dentare.

4. Mit: Implanturile dentare sunt foarte costisitoare.
Răspuns:
Costul implanturilor dentare poate varia, dar beneficiile pe termen lung le fac o investiție valoroasă pentru sănătatea orală. În plus, multe clinici oferă opțiuni de finanțare pentru a face procedura mai accesibilă.

5. Mit: Implanturile dentare sunt respinse de corp.
Răspuns:
Reacțiile de respingere sunt extrem de rare, deoarece implanturile sunt fabricate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul. Majoritatea pacienților se adaptează foarte bine la implanturi.

6. Mit: Implanturile dentare nu arată natural.
Răspuns:
Implanturile dentare sunt proiectate să arate și să se simtă la fel ca dinții naturali. Coroanele sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul danturii pacientului.

7. Mit: Procedura de implant dentar este lungă și complicată.
Răspuns:
Deși procesul poate implica mai multe etape, majoritatea pacienților consideră că este gestionabil și bine explicat de către medic. Timpul necesar variază în funcție de complexitatea cazului.

8. Mit: Implanturile dentare nu sunt potrivite pentru persoanele în vârstă.
Răspuns:
Vârsta nu este un factor limitativ pentru implanturile dentare, atâta timp cât pacientul are o sănătate generală bună și o densitate osoasă adecvată. Mulți pacienți în vârstă beneficiază cu succes de implanturi dentare.

9. Mit: Implanturile dentare pot cauza dureri de cap și migrene.
Răspuns:
Nu există dovezi clinice care să susțină că implanturile dentare cauzează dureri de cap sau migrene. Orice disconfort postoperator este temporar și poate fi gestionat cu analgezice.

10. Mit: Orice dentist poate realiza implanturi dentare.
Răspuns:
Deși mulți dentiști sunt calificați să realizeze implanturi dentare, este important să alegeți un specialist cu experiență în implantologie. Alegerea unui medic cu expertiză reduce riscurile și asigură rezultate mai bune.

IA LEGĂTURA CU NOI

Contactează-ne

Program

Luni, marți, joi: 12-20
Miercuri, vineri: 9-17

PROGRAMEAZĂ-TE

Trimite un mesaj

Povestea începe cu un zâmbet.

Copyright © Smileway 2024